A Renault 2017-ben is folytatná a Red Bull-lal

A Renault minden erejével azon van, hogy 2017-ben is motorokat szállítson a Red Bull Forma-1-es csapatának – írja a Motorsport.com című szaklap forrásaira hivatkozva.


A Renault minden erejével azon van, hogy 2017-ben is motorokat szállítson a Red Bull Forma-1-es csapatának – írja a Motorsport.com című szaklap forrásaira hivatkozva.

A francia gyártó és a Milton Keynes-i istálló korábban sorozatban négy világbajnoki címet nyert közösen, a V6-os erőforrások bevezetése után azonban viszonyuk olyannyira megromlott, hogy a 2015-ös idény végén kis híján véget vetettek partnerségüknek.

A Red Bull végül maradt a Renault-motoroknál, mivel sem a Ferrarival, sem a Mercedesszel, sem pedig a Hondával nem tudott megállapodni – igaz, a francia gyártó erőforrásait TAG Heuer néven működtetik autóikban.

A Motorsport.com című szaklap mai cikkében azt írja, a Renault-nál komolyan törekszenek arra, hogy megújítsák szerződésüket a Red Bull-lal, az ugyanis komoly előnyökkel járhat mindaddig, amíg saját gyári csapata a kasztni tekintetében nem tud kiemelkedő teljesítményt nyújtani.

„Hogy őszinte legyek, ez a legjobb dolog, ami történhet Enstone-ban. Nagyon fontos, hogy legyen egy mércénk” – mondta Frederic Vasseur, a Renault csapatfőnöke.

„Tudjuk, hogy a Red Bull kasztnija jelenleg az egyik legjobb a mezőnyben, és fontos, hogy tudjuk, pontosan hogy is állunk, és mik lesznek a céljaink rövid távon. Hogy őszinte legyek, én a magam részéről mindent megteszek azért, hogy minden maradjon így.”

Arra a kérdésre, hogy nem tart-e attól, hogy egy olyan erős rivális használja a továbbiakban is a Renault erőforrásait, mint a Red Bull, Vasseur így felelt: „Kezelnünk kell a nyomást, ezzel együtt kell élnünk. Ha nem megy, jobb, ha otthon maradsz és munkahelyet váltasz. A nyomás a legjobb módja annak, hogy előrelendítsük a csapatot, szükségünk van rá.”

Úgy tűnik, a Red Bull szerződésének megújításával kapcsolatban már előrehaladott tárgyalások folynak, és akár már május végére pont kerülhet az ügylet végére.

Maradj még, olvasd el ezeket is!

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!