A Renault 2019-ben odapirítana a Red Bullnak - F1VILÁG.HU

A Renault 2019-ben odapirítana a Red Bullnak

HIRDETÉS
A Renault F1-es főnöke, Cyril Abiteboul szerint 2019-ben sikerül majd közelebb kerülniük a Mercedeshez és a Ferrarihoz a motorteljesítményt tekintve. A Renault bizonyítaná a Red Bullnak, rosszul döntöttek, hogy Hondára váltottak.
Fotó: Renault

A Renault F1-es főnöke, Cyril Abiteboul szerint 2019-ben sikerül majd közelebb kerülniük a Mercedeshez és a Ferrarihoz a motorteljesítményt tekintve. A Renault bizonyítaná a Red Bullnak, rosszul döntöttek, hogy Hondára váltottak.

Az energiaital-gyárosok és a Renault viszonya igencsak megromlott az idei évben, a csapat versenyzői ugyanis komoly motorgondokkal küszködtek 2018-ban is, ráadásul a francia gyártó V6-os erőforrásának teljesítménye is hagyott kívánnivalót maga utáni.

A Red Bull ezért úgy döntött, motorpartnert vált, és jövőre már a Honda erőforrásait használja a Forma-1-ben.

„Várjuk meg, mi történik a Red Bull-lal és a Hondával!” – mondta Cyril Abiteboul, a Renault F1-es főnöke az Auto Motor und Sport című szaklapnak.

„A Red Bull fáradhatatlanul hajtogatta idén, mennyire jó a Honda hozzánk képest. De azt azért elárulhatom, hogy a Toro Rosso mögöttünk végzett?”

A Renault gyári csapata a 4. helyen zárta a konstruktőri bajnokságot idén, ám jócskán lemaradt a három topcsapattól.

Ennek egyik oka az volt, hogy a Renault jóval, „60 százalékkal kevesebb” pénzből gazdálkodott, mint a Mercedes.

„Ha viszont bevezetik a költségvetési plafont, ez a hendikep erősséggé válik. Elfogadhatatlan, amennyit a topcsapatok költenek. Meg kell védenünk ezüket a csapatokat maguktól.”

Abiteboul szerint a Renault számára a legfőbb problémát a kasztni jelenti, de persze a motoron is javítaniuk kell.

„A motor tekintetében 15-20 kilowatt hiányzik a versenyeken. Bizonyos körülmények között ezt kompenzálni lehetett a Red Bull kasztnijával. Az időmérőn a hátrányunkat 40 kilowattra becsüljük, ez pedig jelentős. Nem szeretném azt mondani jövőre, hogy ennyi hiányzik az időmérőn.”

Hirdetés

„Nem látom okát annak, miért ne kerülhetnénk közelebb a Mercedeshez és a Ferrarihoz a télen a motorral. A kasztnival viszont egy kicsit tovább tart majd.”

A francia szakember hozzátette, izgatottan várják már Daniel Ricciardo érkezését, akit a Red Bull nem engedett tesztelni Abu Dhabiban.

„A Red Bullnak megvannak az okai arra, hogy nem engedte Danielnek, hogy tesztelje az autónkat Abu Dhabiban. Minden, amit a Red Bull az útunkba dob, azt mutatja, hogy jó irányba haladunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!