A Renault agresszíven fog támadni a hajrában - F1VILÁG.HU

A Renault agresszíven fog támadni a hajrában

HIRDETÉS

A Renault ideiglenesen kinevezett csapatfőnöke, Bob Bell kijelentette, hogy agresszívnek kell lenniük a szezon utolsó két versenyén, máskülönben esélyük sem lesz megszerezni a hatodik helyet a konstruktőrök versenyében.

A Renault ideiglenesen kinevezett csapatfőnöke, Bob Bell kijelentette, hogy agresszívnek kell lenniük a szezon utolsó két versenyén, máskülönben esélyük sem lesz megszerezni a hatodik helyet a konstruktőrök versenyében.

“Minden egyes versenyre győzni megyünk, de a legrosszabb esetben is a dobogón akarunk végezni, éppen ezért nem fogunk védekező stratégiát folytatni, mert nem az a célunk, hogy megvédjük jelenlegi pozíciónkat” – mondta Bell.

A Renault jelenleg a hetedik helyen áll a konstruktőrök versenyében, 8.5 ponttal lemaradva a Williams istálló mögött, és két pontos előnyben a BMW Sauber előtt.

“Csak úgy tudunk a két csapat előtt végezni, ha agresszíven fogunk támadni a hátralévő két versenyen, és megpróbálunk minél jobb helyezéseket elérni” – tette hozzá a szakember, aki nagyon sajnálja, hogy az elmúlt futamnak helyet adó Japán Nagydíjon egyetlen pontot sem szereztek, pedig Fernando Alonso kiválóan teljesített a versenyen.

“Csalódás volt, hogy pont nélkül kellett elhagynunk a helyszínt, pedig Fernando egy nagyon erős, és agresszív versenyt teljesített, hogy hat helyet előrébb kerüljön. Végül aztán komoly hátrányt jelentettek az időmérőn fellépett problémák, melyek miatt Fernando csak a 16. pozícióból rajtolhatott.”

“Annak ellenére, hogy lecsúsztunk a pontszerzésről, a csapat fantasztikus munkát végzett, és elégedettek lehetünk azzal, amit kihoztunk magunkból, figyelembe véve, hogy honnan rajtolhattunk.”

“Most már csakis az utolsó néhány versenyre fókuszálunk, és meggyőződésem, hogy ha sikerül jól szerepelnünk az időmérőn, akkor azt pontokká alakíthatjuk a versenyen.”

Alonso sem kesereg az elmúlt versenyen történtek miatt, és elmondása szerint csapata pozitív hangulatban hagyta el Japánt, és magabiztosan tekint a jövőbe, így már alig várja, hogy rajthoz állhasson a hétvégén Brazíliában.

“Annak ellenére, hogy nem sikerült kihoznunk a maximumot a versenyből Japánban, a csapat pozitív hangulata megmaradt” – magyarázta. “Tudjuk, hogy az autó gyors, mindössze nem voltunk szerencsések az időmérőn, ami bosszantó, mert úgy gondolom, hogy pontokat szerezhettem volna, ha előrébbről rajtolhatok.”

“Tisztában vagyunk azzal, hogy kemény harcban vagyunk a Williamsszel, és a BMW-vel a bajnokságban, így minden egyes pont, amit az utolsó két versenyen szerezni fogok, nagyon fontos lesz.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!