A Renault célkeresztbe vette a McLarent és a Ferrarit - F1VILÁG.HU

A Renault célkeresztbe vette a McLarent és a Ferrarit

HIRDETÉS

A Renault főmérnöke, Alan Permane úgy gondolja, ha csapata tartani tudja azt a fejlesztési tempót, amit bemutatott a szezon első felében, akkor nem kell már sok időnek eltelnie ahhoz, hogy harcba szálljon a McLarennel és a Ferrarival.


A Renault főmérnöke, Alan Permane úgy gondolja, ha csapata tartani tudja azt a fejlesztési tempót, amit bemutatott a szezon első felében, akkor nem kell már sok időnek eltelnie ahhoz, hogy harcba szálljon a McLarennel és a Ferrarival.

Bár a téli teszteken nem brillírozott, a Renault magabiztosan kezdte az idei évet, és versenyről versenyre jobb teljesítményt nyújt, sőt az utóbbi néhány futamon a Mercedes előtt végzett.

Permane ugyan bevallotta, hogy a Red Bull elemi erejével már nagy valószínűséggel nem fognak tudni mit kezdeni az idei évben, az energiaital-gyárosok legfőbb riválisai viszont meglehetnek nekik, feltéve ha tartani tudják az eddigi fejlesztési tempót.

„Sikerült elhúznunk a Mercedestől, és jelenleg a negyedik leggyorsabb csapat vagyunk a mezőnyben” – mondta a szakember.

„Még rengeteget kell dolgoznunk ahhoz, hogy befoghassuk a Red Bullt, azonban a McLaren és a Ferrari mögött vagyunk, és ha továbbra is ilyen tempóban tudjuk fejleszteni az autót, akkor arra számíthatunk, hogy nagyon hamar az ő szintjükre kerülhetünk.”

A Renault számos újítással érkezett meg az elmúlt versenynek helyet adó Valenciába, ahol új kipufogórendszerét is bevetette, ami sokak szerint komoly szerepet játszott a Red Bull sikereiben a szezon első felében.

Bár a spanyol ringen nem tudtak harcba szállni legnagyobb ellenfeleikkel, Permane szerint még csak most ismerkednek az új csomaggal, aminek igazi erejét majd csak a következő néhány versenyen tudják teljesen előhozni.

„Minden úgy működött, ahogy arra számítottunk, és az új első szárny, illetve a kipufogó és fenéklemez kiválóan muzsikált” – magyarázta a főmérnök.

„Mindig időbe telik, míg az ember teljesen megérti azokat az újításokat, amiket az autóba épít, és ezt nagyon nehéz egyetlen hétvége leforgása alatt megtenni, ezért úgy érezzük, rengeteg erő lakozik még az autóban, amit idővel felszínre tudunk hozni.”

Hirdetés

„Éppen ezért azt gondoljuk, hogy még többet ki tudunk majd hozni a fejlesztéseinkből a jövő hétvégén Silverstone-ban, különösen az új hátsó részből, mert a brit pályán sokkal több a nagyobb sebességű kanyar, ahol végig a gázon tudsz maradni.”

„Magabiztosak vagyunk, hogy egy újabb remek és eredményes verseny előtt állunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!