A Renault döntésére vár a Mercedes Manor-ügyben - F1VILÁG.HU

A Renault döntésére vár a Mercedes Manor-ügyben

HIRDETÉS

Jó eséllyel a Mercedes motorjait használja majd a 2016-os idényben a Manor Forma-1-es csapata, az üzlet azonban még nem köttetett meg, a német gyártó ugyanis a Renault és a Lotus döntésére vár.


Jó eséllyel a Mercedes motorjait használja majd a 2016-os idényben a Manor Forma-1-es csapata, az üzlet azonban még nem köttetett meg, a német gyártó ugyanis a Renault és a Lotus döntésére vár.

Úgy tudni, a Renault már a jövő hét elején pontot tehet a Lotus felvásárlásával kapcsolatos ügy végére, így eldől, hogy az enstone-i gárda 2016-ban már a franciák motorjait használja a királykategóriában.

A Mercedes saját gyári csapatán és a Lotuson kívül a Williams és a Force India csapatait látja el aggregátokkal, ha tehát a Lotusszal különválnak útjai, a Manor lehet az új partner.

„Nagyon szeretjük a Manort, mert versenyezni akarnak” – mondta Toto Wolff, a Mercedes motorsport-főnöke.

„Ha a Manor kapna egy jó kasztnit és egy motort, érdekes volna látni, hogyan fejlődik az istálló. De mi most egy kicsit készenlétben vagyunk, hiszen meg kell tudnunk, mi fog történni a Lotusszal. Ezért tartunk most itt.”

Wolff azt mondja, a Mercedes közel áll ahhoz, hogy döntsön jövő évi motorszerződéseivel kapcsolatban, ugyanakkor elismerte, az örökkévalóságig nem várhatnak a Lotusra és a Renault-ra.

„Nem vagyunk abban a helyzetben, hogy határidőt szabjunk a Lotusnak vagy a Renault-nak, de eljön a pillanat, amikor a Manornak tudnia kell, mi lesz, és nekünk is tudnunk kell, kit látunk el erőforrásokkal.”

„Közel állunk a döntéshez. Ha ők nem hozzák meg a döntést, majd mi meghozzuk.”

A Mercedes motorsport-főnöke hozzátette, van esély arra, hogy megállapodnak a Manorral abban is, hogy egyik autójukba fiatal tehetségüket, a jelenleg a DTM-ben éllovas Pascal Wehrleint ültetik.

Hirdetés

„Van esély rá, de a kirakó minden darabjának passzolnia kell.”

A szakember hozzátette, a Manor jó eséllyel fizetős versenyzőt szeretne szerződtetni, ők azonban nem feltétlenül állnak készen állra, hogy fizessenek azért, hogy Wehrlein autóba ülhessen.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!