A Renault elfogadta Petrov kritikáit - F1VILÁG.HU

A Renault elfogadta Petrov kritikáit

HIRDETÉS

A Renault nem szidta meg Vitaly Petrovot azért, amiért az Abu Dhabi Nagydíjat követően az olyan kritikákkal illette csapatát, melyek szerint a francia istálló sokszor követ el taktikai hibákat a futamok során.


A Renault nem szidta meg Vitaly Petrovot azért, amiért az Abu Dhabi Nagydíjat követően az olyan kritikákkal illette csapatát, melyek szerint a francia istálló sokszor követ el taktikai hibákat a futamok során.

Az orosz versenyző az elmúlt két hétben nyilvánosan szidta a Renault-t, hiszen a fiatal pilóta úgy gondolta, a csapat hibájaként róható fel az idei gyenge szereplésük. Petrov kitörése után bocsánatot kért a franciáktól, és elmondása szerint most már minden félreértést sikerült tisztázniuk.

„Azt hiszem, most minden rendben van.” – mondta Petrov. „Beszélek a szerelőimmel, a mérnökökkel, hogy elmagyarázhassam nekik, hogy nem arról van szó, hogy szarul végzik a munkájukat.”

A történtek ellenére a csapat teljes mértékben Petrov mellett áll, az ő álláspontját is megértik és elfogadják. A Renault versenyzője szerint azzal volt a legnagyobb probléma, hogy dühét a sajtó előtt vezette le, így elkerülhetetlenné vált az, hogy jó néhány napig beszéljenek róla az emberek.

„Mindenesetre megértenek engem. Engem is, és azt is, ami most történik. Még Eric [Boullier – a csapatfőnök] is támogatott engem, miután kimondtam a dolgokat. Felhívtam, és megköszöntem ezt neki.”

„Úgy gondolom, nem kellett volna a sajtónak arról beszélnem, mi folyik csapaton belül, mert a társaim mindent értenek. Csak olaj volt a tűzre.”

„De szerintem ők megértik, hogy nem vagyok robot és nem tudok mindig kedvesen reagálni az újságíróknak, ha ugyanarról a problémáról van szó. Mérges voltam – nem csak a csapat miatt, amiatt is, ahogy ez az év alakult számunkra. Már azt mondom, a futam után senkivel nem kellett volna beszélnem.”

Az orosz kritikái között szerepelt az is, hogy a Renault az erős idénykezdet ellenére nem tudott jelentős fejlődést felmutatni, így jócskán lemaradtak az élmezőnytől.

„Nehéz, mert nem tudunk az élen állókkal harcolni, szóval most a Force Indiával, a Sauberrel és hasonló csapatokkal kell megküzdenünk.”

Hirdetés

„Nem tudunk az élen harcolni. Én megértem ezt, a csapat pedig megért engem.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!