Verstappen vs. Ocon

A Renault felkészült arra, hogy Sainzot visszahívja a Red Bull

Fotó: Renault
Fotó: Renault

Van B-terve a Renault Forma-1-es csapatának arra az esetre, ha Carlos Sainz 2019-ben a Red Bull alakulatánál folytatja pályafutását.

A spanyol versenyző jelenleg kölcsönben szerepel a Renault-nál, és miután Daniel Ricciardo szerződése az idei szezon végén lejár a Red Bullnál, és van esély a távozására, nem kizárt, hogy az energiaital-gyárosok Sainzot ültetik majd a helyére.

Az F1VILÁG úgy tudja, a Red Bullnak július végéig van lehetősége arra, hogy éljen opciós jogával, és kvázi visszahívja Sainzot, a Renault-nál azonban nem akarják megvárni, amíg eldől, hogy Ricciardo hol folytatja pályafutását.

„Fontos, hogy legyenek terveink, fel kell készülnünk a legrosszabbra, ahogy mindig” – mondta Cyril Abiteboul, a Renault F1-es főnöke a Reutersnek.

„És számunkra a legrosszabb az lenne, ha azt akarnánk, hogy Carlos velünk maradjon, de ez nem lenne lehetséges. Márpedig előfordulhat, hogy őszinte legyek. Szóval ennek megfelelően kell terveznünk.”

A szakember mindazonáltal hozzátette, úgy bánnak spanyol pilótájukkal, mintha az biztosan náluk folytatná pályafutását jövőre.

„Valójában már elkezdtünk dolgozni a jövő évi autón, múlt héten voltak meetingjeink is vele, hogy beszéljünk a jövő évi tervekről, célokról… és a 2019-es autó koncepciójáról.”

„Ez egy teljesen világos jele annak, hogy nem arra készülünk, hogy nem lesz velünk jövőre. Persze előfordulhat, de nem akarjuk negatívan befolyásolni a rövid- vagy középtávú teljesítményünket azzal, hogy elkezdjük korlátozni a vele való munkát.”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

Friss hírek