A Renault hosszú távra tervez a Forma-1-ben - F1VILÁG.HU

A Renault hosszú távra tervez a Forma-1-ben

HIRDETÉS

A Renault vezérigazgatója, Carlos Ghosn elmondta, a francia nagyvállalat még évekig a Forma-1-ben szeretne maradni, függetlenül attól, hogy jelenleg nincs túl jó formában.

A Renault vezérigazgatója, Carlos Ghosn elmondta, a francia nagyvállalat még évekig a Forma-1-ben szeretne maradni, függetlenül attól, hogy jelenleg nincs túl jó formában.

“Vesztesként hagyjuk abba? Soha. Bármi is legyen, még évekig a Forma-1-ben maradunk” – mondta Ghosn a Gazzetta dello Sportnak adott nyilatkozatában.

Azt követően, hogy 2005-ben és 2006-ban megnyerte a bajnoki címet, a Renault borzalmasan teljesített a tavalyi évben. A helyzet idén sem változott, amit az is bizonyít, hogy a francia gárdának kevesebb pontja van, mint tavaly ilyenkor volt, pedig visszatért hozzájuk Fernando Alonso.

Ghosn bevallotta, hogy egyáltalán nincs megelégedve a jelenlegi helyzettel, azonban bízik benne, hogy csapata mindenért visszavág majd a szezon második felében.

“Bízom benne, hogy a kemény munka gyümölcsét már a szezon második felében leszüretelhetjük. Teljesen világos, hogy nem vagyok elégedett a jelenlegi eredményekkel” – folytatta a vezérigazgató, aki teljes mértékben támogatja az FIA törekvését, miszerint csökkenteni kell a költségeket a Forma-1-ben.

“Támogatjuk az FIA politikáját, miszerint csökkenteni kell a költségeket, azonban az nem igaz, hogy kevesebb pénzt költünk, mint a többiek, máskülönben nem nyerhettünk volna két világbajnokságot az elmúlt három évben.”

A brazil szakember továbbá azt is elmondta, bízik benne, hogy Alonsónak jó oka lesz a maradásra, bár tisztában van azzal, hogy a Renault-nak egy versenyképes autót kell biztosítania a kétszeres világbajnok számára, ha meg akarja tartani szolgálatait a jövőben.

“Fernando nagyon fontos, hatalmas lendületet ad a csapatnak, egy igazi harcos, és egy őszinte ember. Csak rajtunk múlik, hogy versenyképes autót tudunk-e biztosítani számára. Bízom benne, hogy velünk marad, azonban ehhez javulnunk kell” – tette hozzá Ghosn.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!