Verstappen vs. Ocon

A Renault is szerepet játszik Räikkönen döntésében

A Lotus Forma-1-es csapatának tulajdonosa, Gerard Lopez elárulta, az enstone-i gárda motorszállítója, a Renault is rendkívül komoly szerepet játszik Kimi Räikkönen döntésében.


A Lotus Forma-1-es csapatának tulajdonosa, Gerard Lopez elárulta, az enstone-i gárda motorszállítója, a Renault is rendkívül komoly szerepet játszik Kimi Räikkönen döntésében.

A finn versenyző továbbra sem döntötte el, hol folytatja pályafutását 2014-ben, a Lotus szerint azonban nagyon jó esély van arra, hogy a 2007-es év legjobbja jövőre is náluk folytatja.

„Tudjuk, hogy Kimi mire is vár” – idézi Gerard Lopez tulajdonos szavait az f1news.ru című orosz lap, majd amikor arról kérdezték, a versenyző megkésett fizetésére gondol-e, a szakember hozzátette: „Nem, hanem a dolgok technikai oldalára.”

„Az érdekli, hogy milyen lesz a kapcsolatunk a Renault-val jövőre, és efféle dolgok. Nagyon jók az esélyek arra, hogy nálunk marad. Tényleg hiszek benne.”

„A financiális oldal nem jelenthet problémát. Amiről egyeztetünk, az a Renault-val való szorosabb együttműködés lehetőségei. Se több, se kevesebb.”

Amikor Lopezt arról faggatták, sikerült-e már megállapodniuk a francia motorgyártóval a folytatásról, így felelt: „Még nem. De mindez része a tárgyalási szakasznak. Szerintem hamar meg fog történni ez is.”

 

Kapcsolódó cikkek

Räikkönen elégedett: Az új autó nagy előrelépés!

A 2007-es világbajnok Kimi Räikkönen azt mondja, új csapata, az Alfa Romeo „nagy előrelépést” tett meg autójával a tavalyi versenygéphez képest. A finn „nagyon pozitív” barcelonai nyitónapon van túl.

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

Räikkönen már a kavicságyban az F1-es teszten

Délelőtt 9 órakor megkezdték a tesztelést a Forma-1 csapatai a spanyolországi Barcelonában. Az előszezonban összesen 8 napon át körözhetnek majd a katalán fővárosban. Kimi Räikkönen pár perc után a sóderágyba csúszott.

Lehullt a lepel Räikkönenék új autójáról!

Hétfőn reggel a barcelonai versenypálya bokszutcájában mutatta be 2019-es Forma-1-es versenyautóját az Alfa Romeo Racing. A C38-as kódjelű versenyautóval idén Kimi Räikkönen és Antonio Giovinazzi versenyezhet majd.

Friss hírek