A Renault kellemesen csalódott új autójában - F1VILÁG.HU

A Renault kellemesen csalódott új autójában

HIRDETÉS

Meglepte az RS16-os versenygép teljesítménye a Forma-1-ben idén már ismét gyári csapatként szereplő Renault-t – a francia istálló szerint Melbourne-ben akár a pontszerző helyekért is harcolhatnak.


Meglepte az RS16-os versenygép teljesítménye a Forma-1-ben idén már ismét gyári csapatként szereplő Renault-t – a francia istálló szerint Melbourne-ben akár a pontszerző helyekért is harcolhatnak.

A Renault tavaly év végén vette át az irányítást a Lotus csapata felett, versenyzői, Jolyon Palmer és Kevin Magnussen pedig februárban nyolc tesztnapot töltöttek el az új, RS16-os kódjelet viselő versenyautó volánja mögött.

Az új autó összesen 776 kört tett meg a két előszezoni teszt során, ezzel csupán a McLarent, a Manort és a Haast előzte meg, főleg azért, mert Palmert több műszaki probléma is hátráltatta Barcelonában.

Bob Bell, a Renault technikai igazgatója azonban elárulta, egyáltalán nem csalódottak, sőt, meglepődtek az új autó teljesítményén.

„Őszintén szólva meglepődtünk, és ami azt illeti, elég jó formában vagyunk” – mondta a szakember.

„Az autó olyan megbízhatóan működött, ahogy reméltük. Nem volt egyszerű dolgunk, mivel át kellett dolgoznunk az autót a késői döntések miatt – ennek voltak megbízhatósági következményei, de örülünk, mert valójában jobban sikerült a súlyelosztás, mint vártuk.”

„A teljesítmény is jó, ha azt nézzük, hogy egy következetesen kezelhető autóról van szó, egy szolid alapokkal megáldott versenygépről, melyre építeni tudunk a jövőben.”

Bár Bell pontosan tudja, autójuk nem olyan gyors, mint egyes riválisaiké, úgy érzi, ezen sokat javíthatnak az évad során.

„Habár a teljesítmény, a leszorítóerő és talán a motorerő tekintetébe is le vagyunk maradva, az autó valójában elég jól teljesít. Jól kiegyensúlyozott, következetes és nagyon jól vezethető. Nem kellett sok időt szánnunk arra, hogy az egyensúlyon és a beállításokon dolgozzunk, és nincs gond az irányíthatósággal, vagy a motor kezelhetőségével.”

Hirdetés

A Renault technikai igazgatója elárulta, bízik abban, hogy Melbourne-ben esélyük lesz a pontszerzésre.

„Nagy önbizalommal utazunk Melbourne-be, abban reménykedünk, hogy gyorsan felvesszük majd a fonalat. De persze reálisan kell látnunk a helyzetünket. Ha befejezzük a futamot, és bejutunk a legjobb tízbe, akkor elégedettek leszünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!