A Renault kész elhalasztani versenyzői döntését - F1VILÁG.HU

A Renault kész elhalasztani versenyzői döntését

HIRDETÉS

A Renault készen áll elhalasztani jövő évi versenyzői felállásának véglegesítését, hogy még több ideje maradjon a feltörekvő csillagok felkutatására és kiértékelésére.


A Renault készen áll elhalasztani jövő évi versenyzői felállásának véglegesítését, hogy még több ideje maradjon a feltörekvő csillagok felkutatására és kiértékelésére.

A francia autógyártó eredetileg azt tervezte, hogy már e hónapban döntést hoz Kevin Magnussen és Jolyon Palmer jövőjéről, ám a csapat vezetője, Fred Vasseur elmondta, hogy egyelőre még kivárnak.

„Nincs határidő, akár egy héttel a jövő évi barcelonai teszt előtt is meghozhatjuk a döntést” – mondta a szakember, aki nyomatékosította, hogy inkább fiatal, feltörekvőben lévő tehetségeket, mintsem idősebb, nagyobb tapasztalattal rendelkező versenyzőket keresnek.

A Renault korábban szemet vetett Sergio Perezre és Stoffel Vandoorne-re, azonban előbbi minden bizonnyal hosszabbít a Force Indiával, míg a McLaren nemrég bejelentette utóbbi leigazolását a következő idényre.

„Ha megnézzük a fiatal tehetségeket, akkor a teljesítményük versenyről versenyre változik, így sokkal jobb, ha még kivárunk, mert biztosabb és kevésbé kockázatos döntést tudunk hozni” – folytatta Vasseur.

„Eljön az a pont, mikor döntést kell hozni, ezzel tisztában vagyok, azonban a elhalasztani ezt a döntést és elkerülni a nyomás alatti döntéssel járó veszélyeket, mindenképpen jó dolog.”

Esteban Ocon továbbra is az egyik legesélyesebb az egyik versenyzői ülésre, azonban még az sincsen eldöntve, hogy Magnussen vagy Palmer sorsa mi lesz 2017-ben – mikor akár Carlos Sainz és Veltteri Bottas is szabaddá válhat, jóllehet előbbi nemrég hosszabbított a Toro Rossóval és utóbbi is jó eséllyel pályázik a hosszabbításra a Williamsnél.

Vasseur azt is elmondta, hogy egy olyan versenyzőt keresnek, aki motiválni tudja a csapatot és a körülötte dolgozókat, mert meggyőződése, hogy ez az egyik kulcsa a sikernek.

„A versenyzőnek kell a rendszer katalizálójának lennie, képes kell legyen motiválni a srácokat, hiszen 1000 ember dolgozik mögöttük a motor és a kasztni terén” – magyarázta.

Hirdetés

„Ha egy versenyzőben van valami, amivel extra motivációt tud adni a srácoknak, az hatalmas dolog. Minél magasabb szinten vagy a versenyszériában, ez a képesség még inkább fontos.”

„Ezért is voltam meggyőzve az F3-ban, hogy Sebastian Vettel jó munkát fog végezni a Forma-1-ben, hiszen ő már az F3-ban is képes volt motiválni a körülötte dolgozókat. Ez egyszerűen elengedhetetlen a Forma-1-ben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!