A Renault még többet vár Sennától - F1VILÁG.HU

A Renault még többet vár Sennától

HIRDETÉS

Egyre inkább kezdi felvenni a ritmust a Renault istálló versenyzője, Bruno Senna – állítja a csapatot irányító Eric Boullier.


Egyre inkább kezdi felvenni a ritmust a Renault istálló versenyzője, Bruno Senna – állítja a csapatot irányító Eric Boullier.

A brazil pilóta a Belga Nagydíjon váltotta a német Nick Heidfeldet, és három alkalomból eddig kétszer jobbnak bizonyult csapattársánál, Vitaly Petrovnál az időmérőn. Senna Monzában első pontjait is megszerezte, így a csapat egyre elégedettebb vele.

„Jó ritmusban tanul, minden versenyen gyarapszik a tudása” – fogalmazott Eric Boullier csapatfőnök az Autosportnak.

„Őszinte leszek önökkel: tudjuk, hogy Spában nehéz volt az időjárási körülmények miatt, a monzai egy meglehetősen különleges pálya, akárcsak a szingapúri. Ráadásul nincs is a legjobb autónk ahhoz, hogy jól szerepeljen.”

„Japántól kezdve folyamatosan összerakja majd a kirakó darabjait, és egyre jobb eredményeket szállít majd.”

Boullier hozzátette, nem aggódik amiatt, hogy Petrov nem tudott kiemelkedően jobban szerepelni újdonsült csapattársánál az elmúlt versenyeken, és úgy véli, az orosz versenyző számára az okozhatja a legnagyobb problémát, hogy Senna rendkívül gyorsan beilleszkedett a csapatba.

„Véleményem szerint Vitaly jól dolgozik, de talán egy kicsit foglalkoztatja az a tény, hogy Bruno nagyon jól beilleszkedett, és alapvetően több figyelmet kap. A pályán bőven van hely számukra ahhoz, hogy megküzdjenek egymással.”

Amennyiben Senna jó teljesítményt nyújt a szezon hátralévő részében is, jó esélye lehet arra, hogy 2012-ben újra a csapatnál versenyezzen, amennyiben Robert Kubica nem lesz megfelelő állapotban ahhoz, hogy visszatérjen a Forma-1-be. Boullier azonban kijelentette, addig nem fog döntést hozni, amíg nem lát tisztán a lengyel egészségügyi állapotával kapcsolatban.

Hirdetés

„Kötelezettséget vállaltam arra, hogy várok még, szóval majd meglátjuk” – folytatta a szakember, aki októberben mindenképp választ szeretne kapni Kubicától.

„Ragaszkodnom kell ehhez a határidőhöz. Ha folyamatosan elhalasztjuk a döntést, akkor a csapat érdekei kerülhetnek veszélybe. Fenn kell tartani ezt az időpontot legalább arra, hogy megtudjuk, van-e esélye Robertnek a visszatérésre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!