A Renault még többet vár Sennától

Eric Boullier, a Renault csapatfőnöke meg van győződve arról, újdonsült versenyzőjük, Bruno Senna még többre lesz majd képes a 2011-es szezon hátralévő részében.


Eric Boullier, a Renault csapatfőnöke meg van győződve arról, újdonsült versenyzőjük, Bruno Senna még többre lesz majd képes a 2011-es szezon hátralévő részében.

A brazil versenyző kilencedikként ért célba vasárnap, Monzában, így élete első F1-es pontjait szerezte, miközben csapattársa, Vitaly Petrov a rajtnál történt baleset következtében – önhibáján kívül – kiállni kényszerült.

Boullier úgy véli, a remek hétvégi eredmény nagy önbizalmat adhat Sennának, aki a soron következő versenyeken tovább gyarapíthatja pontjainak számát.

„Remekül dolgozik, folyamatosan fejlődik, szóval jobbról nem is álmodhatnék, hogy őszinte legyek” – mondta a szakember.

„Tavaly óta nem versenyzett, és egyáltalán nincs komoly tapasztalata: Spában kezdett esős körülmények között, és a monzai sem a legkönnyebb pálya az F1-es versenyzéshez. Az első körben még 18. volt, tehát a következetessége elég jó. Nem tökéletes, de elég jó. És egyértelműen a megfelelő időben nyomta meg. A taktika nem volt rossz, és segítettek is minket a kiesések.”

„Viszont ez az eredmény jót tesz neki, jót tesz az önbizalmának, és ezzel együtt a csapatnak is, hiszen bizonyítja, hogy a legújabb fejlesztéseink működnek.”

Arra a kérdésre, hogy mit vár Sennától a szezon hátralévő részében, Boullier az Autosportnak nyilatkozva elmondta: „Arra számítok, hogy ugyanígy fejlődik majd. Hiszen, hogy sokkal jobban fog szerepelni, mint most, ahogy egyre több lesz az önbizalma.”

„Rengeteg potenciál van még benne, egész egyszerűen jól akar szerepelni. Azt várom tőle, hogy Vitaly-val fog harcba szállni.”

Senna javuló teljesítménye akár ahhoz is hozzásegítheti, hogy 2012-ben is a Renault színeiben versenyezzen, amennyiben Robert Kubica nem lesz képes a visszatérésre.

Boullier azonban világossá tette, egyelőre ez még nem téma a csapatnál.

„Még túl korán van ehhez” – zárta rövidre a szakember.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!