A Renault megismételné tavalyi bravúrját - F1VILÁG.HU

A Renault megismételné tavalyi bravúrját

HIRDETÉS

A Renault készen áll arra, hogy megismételje tavalyi bravúrját, és folyamatos fejlesztéseinek köszönhetően, a mezőny harmadik legerősebb csapataként fejezze be az idei évet. A francia gárda már a hétvégi futamon dobbantana.

A Renault készen áll arra, hogy megismételje tavalyi bravúrját, és folyamatos fejlesztéseinek köszönhetően, a mezőny harmadik legerősebb csapataként fejezze be az idei évet. A francia gárda már a hétvégi futamon dobbantana.

Azt követően, hogy remekül fejezte be a tavalyi évet, és az utolsó versenyeken két győzelmet is szerzett, a Renault nagyon gyengén teljesített az idei évad első felében, amit az is bizonyít, hogy versenyzői még egyszer sem állhattak fel a dobogóra.

A Renault főmérnöke, Pat Symonds viszont úgy érzi, csapata képes lehet a csodára, és lemásolva a tavalyi évet, idén is szárnyra kaphat a szezon második felében, hiszen folyamatosan jönnek majd az újítások.

“Hasonló helyzetben vagyunk, mint a tavalyi évben, mikor szintén azt mondtuk, hogy a mezőny harmadik leggyorsabb autójával akarjuk befejezni az évet” – mondta a szakember a csapat előzetesében.

“Azonban ezt sokkal nehezebb lesz megismételni az idei évben, mert a középmezőny minden eddiginél szorosabb, és csak bizonyos területeken fejleszthetünk.”

“Viszont továbbra is az kell lennie a célunknak, hogy a harmadik leggyorsabb autóval fejezzük be a szezont, bár azt nagyon nehéz megjósolni, hogy hol fogunk végezni a bajnokságban.”

Symonds azt is elárulta, hogy csapata egy átfogó javítócsomaggal készül a hétvégi Német Nagydíjra, ahol máris megkezdhetik a felzárkózást, és harcba szállhatnak ellenfeleikkel a pontszerző helyekért.

“Minden egyes futamra újabb és újabb fejlesztésekkel érkezünk, ami a Nürburgringen sem lesz másképp, ahol egy komolyabb javítócsomaggal rukkolunk elő, amely magában foglal egy továbbfejlesztett első szárnyat, amit már Silverstone-ban is teszteltünk” – magyarázta.

“Bízunk abban, hogy lesz néhány új hátsó felni borításunk, és egy továbbfejlesztett motorborításunk, valamint néhány mechanikai újítás. Mint mindig, most is leginkább az aero területre koncentrálunk, mert továbbra is ez a terület hozhat a legtöbbet az autó sebességén.”

Alonso korábban elmondta, hogy véleménye szerint egy csodaalkatrész kellene ahhoz, hogy áttörést érjenek el, ugyanis minden eddiginél szorosabb a mezőny az idei évben. A spanyol pilóta azonban bizakodó, és hisz abban, hogy csapata képes lesz fordítani a helyzeten, és a szezon második felében folyamatosan ott lehet majd a pontszerző helyeken.

Hirdetés

“A tavalyi évben láthattuk, hogy többé-kevésbé ugyanilyen helyzetben voltunk, és hirtelen be tudsz mutatni valamit, egy új szárnyat, vagy valami módosítást a diffúzoron, ami megváltoztatja a dolgokat” – mondta Alonso még a Brit Nagydíj után.

“Ha három-négy tizedet tudsz hozni egy ilyen húzással, az akár nyolc pozíciót is jelenthet a rajtrácson, mert az idők nagyon szorosak az idei évben, így a három-négy tized hatalmas különbséget eredményezhet a pozíciók tekintetében, különösen az időmérő edzésen.”

“Szóval csak bízni tudunk ebben. Továbbra is mutatjuk be az új elemeket a futamokon, és talán az egyik versenyen egy csodaalkatrésszel állunk elő, és hirtelen esélyesek leszünk a dobogós helyekre. Ebben reménykedünk, de tudjuk, hogy ez nem lesz egyszerű.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!