A Renault mindenben támogatja versenyzőit - F1VILÁG.HU

A Renault mindenben támogatja versenyzőit

HIRDETÉS

A Lotus Renault GP csapatfőnöke, Eric Boullier a minap egy interjúban elárulta, a brit színekben versenyző istálló kezdi megérteni azt, mit kell nyújtania ahhoz, hogy harcba szálljon a futamgyőzelmekért a forma-1-es világbajnokságon.


A Lotus Renault GP csapatfőnöke, Eric Boullier a minap egy interjúban elárulta, a brit színekben versenyző istálló kezdi megérteni azt, mit kell nyújtania ahhoz, hogy harcba szálljon a futamgyőzelmekért a forma-1-es világbajnokságon.

Az enstone-i bázisú gárdát hidegzuhanyként érte februárban Robert Kubica súlyos ralibalesete, melynek következtében a lengyel versenyző az egész szezont kénytelen lesz kihagyni.

A rémálommal felérő hírek után a csapat végül rendkívül magabiztosan kezdte az évet, Vitaly Petrov Ausztráliában, a Kubicát helyettesítő Nick Heidfeld pedig Malajziában állhatott dobogóra.

Mint a legtöbb rajongónak, természetesen a Renault csapatfőnökének is megfordult a fejében, mire lettek volna képesek, amennyiben Kubica nekivághat az idei szezonnak. Eric Boullier azonban elmondta, felesleges ezen gondolkodni, céljuk az, hogy megpróbálják a legjobb eredményeket szállítani jelenlegi versenyzőpárosukkal.

„A ’ha’ szócskával már világbajnok lennék… szóval nem akarok erre gondolni” – mondta a csapatfőnök az Autosportnak, majd hozzátette, nagyon fontos, hogy mind Petrov, mind Heidfeld érezze azt, képesek jó eredményeket elérni az idei évben, a csapat feladata pedig az, hogy mindenben támogassa őket.

„Azt gondolom, nem szabad alábecsülnünk Vitaly fejlődését. Az én dolgom az, hogy megbizonyosodjam arról, versenyzőink magabiztosak és hogy fejlődnek a szezon során.”

„Mentális szempontból nagyon fontos számukra, hogy érezzük, tudnak jobban is teljesíteni, és hogy a csapat azért van itt, hogy támogassa őket, és hogy megadja a szükséges eszközöket ahhoz, hogy még jobbá váljanak.”

„Tehát csapatként oda kell figyelnünk a környezetre – és meg kell győződnünk arról, hogy olyan helyzetbe hozzuk a versenyzőinket, amelyben még jobban teljesíthetnek. Robert egyértelműen ilyen helyzetben volt, és ilyesmit próbálunk létrehozni Vitaly számára is.”

„Mindazonáltal egy újoncnak időre van szüksége. Azt gondolom, mostanra már elkezdte szállítani az eredményeket, habár még nyilvánvalóan követ el hibákat.”

Hirdetés

„Ami Nicket illeti: ő egy teljesen más helyen volt, szóval vissza kell hoznunk őt egy ilyen pozitív környezetbe. Ez pedig nem néhány napos munka. Tapasztalatával gyorsabb lehet Vitaly-nál, de még időre van szükségünk ahhoz, hogy megtaláljuk az utolsó tizedeket is.”

„Ez az egész csapatmunka – a csapat is keményen nyomja, a versenyzők is, mindenki hajszolja a másikat. Meg kell tartani az egyensúlyt.”

A szakember hozzátette, mindkét versenyzőnek nagyon jót tett a remek szezonkezdet, hiszen az elért eredményekre valóban tudnak építeni a jövőben.

A Renault azért is elégedett lehet, mert Kubicát a napokban kiengedték a kórházból, így rehabilitációja hamarosan új fázisba lép. Boullier elmondta, a csapat számára nagy ösztönzést jelent, hogy a lengyel versenyző felépülése ilyen remek ütemben halad.

„Minden egyes alkalommal kedves üzeneteket kapunk tőle. Folyamatosan küldi az SMS-eket nekem és a csapatnak, ami egyértelműen nagyon ösztönzőleg hat mindenkire.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!