A Renault nem akar negatív pilótákat, mint Hülkenberg - F1VILÁG.HU

A Renault nem akar negatív pilótákat, mint Hülkenberg

HIRDETÉS
Alain Prost, a Renault F1-es csapatának igazgatója elárulta, azért döntöttek Esteban Ocon 2019-es szerződtetése mellett, mert Nico Hülkenberg túlságosan „negatív” versenyző.
Nico Hulkenberg (GER) Renault F1 Team on the grid.
German Grand Prix, Sunday 28th July 2019. Hockenheim, Germany.

Hülkenberg közel állt ahhoz, hogy szerződést hosszabbítson a Renault-val, azonban a csapata úgy döntött, a következő szezontól megválik a német pilótától, és helyére Esteban Ocont szerződteti

Prost elmondta, az is közrejátszott döntésükben, hogy Hülkenberg negatívan látja a dolgokat, nekik pedig a csapat életének ezen szakaszában nem erre van szükségük – ám a volt F1-es versenyző hozzátette, sok mindenben igazat ad a németnek. 

Nem akarunk pesszimista versenyzőket, ezért döntöttünk Ocon mellett” – nyilatkozta Prost az olasz Skynak. 

„Ocon nagyon motivált, miután egy évet kihagyott. Nico nagyon negatív, de igaza is van néhány dologban. De nekünk előre kell tekintenünk, és a pilóták negativitása nem működik, különösen egy nehéz szezonban.”

Prost elárulta, a következő évben még nem várnak csodát: inkább abban reménykednek, hogy a 2021-es szezon hoz majd nagy változást a csapat életében.

„Őszinte leszek, a 2021-es változtatások miatt nincs értelme annak, hogy túl sokat fejlesszünk. Inkább arra számítunk, hogy 2021-ben leszünk magasabb szinten” – folytatta. 

„Sokat kell belefektetnünk az autó fejlesztésébe ahhoz, hogy újra elöl legyünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!