A Renault nem ragaszkodik minden áron a Red Bullhoz

Fotó: Bahrain GP
Fotó: Bahrain GP

A Monacói Nagydíj után kezd el tárgyalni a Red Bull Forma-1-es csapatával a folytatásról a Renault. A francia gyártó nem ragaszkodik minden áron a korábbi világbajnok csapathoz.

A francia gyártó és az energiaital-gyárosok szerződése az év végén lejár, a Red Bull pedig nemrég már megkezdte az egyeztetéseket egy esetleges jövőbeli együttműködésről a Hondával.

A Renault eredetileg május 15-i határidőt szabott a Red Bullnak a döntéshez, ám állítólag ezt május 31-re kitolta.

Cyril Abiteboul, a Renault F1-es főnöke azt mondja, sürgős döntésre van szükség, de nem esnek pánikba, ha nem tudják folytatni az együttműködést.

„Minden május végén kezdődik, nem sokkal Monaco után” – mondta a francia szakember az El Mundo című lapnak.

„Nem fogunk határidő szabni, az nem a mi stílusunk. De nem tudjuk halogatni a dolgot. Sürgős a helyzet a szabályváltozások miatt, ha tehát a Red Bull a mi motorunkat akarja, akkor azt tudatniuk kell velünk. Ha nincs megállapodás, maradunk a Renault csapatával, illetve a McLarennel.”

„Nem kötelező három csapatnak szállítanunk.”

A Red Bull-lal való egyeztetések azért is komplikáltak lehetnek, mert a Renault szeretné megtartani Carlos Sainzot 2019-re – a spanyol azonban csupán kölcsönben szerepel a az istállónál a Red Bulltól.

 

Kapcsolódó cikkek

Kukába a papírformával, jön az Azeri Nagydíj!

Hétvégén következik az Azeri Nagydíj, amely mindenben ellentmond az F1-es városi pályákkal szemben felállított hiedelmeknek: eddig csak izgalmakat, előzéseket és fordulatokat láthattunk Bakuban!

Ricciardo: Nem felejtettem el vezetni

Daniel Ricciardo, a Red Bull versenyzője szerint a Forma-1-ben teljesen megszokott, hogy az emberek hamar ítélkeznek, ha nem jönnek az eredmények egy pilóta számára.

Friss hírek