A Renault óva intette a Red Bullt a Hondától

Fotó: Pirelli
Daniel Ricciardo Red Bull Canada

A Renault figyelmeztette a Red Bull Forma-1-es csapatát, jó eséllyel a győzelem lehetőségét dobná el magától azzal, ha 2019-re Honda-motorokra váltana.

Az energiaital-gyárosok várhatóan az Osztrák Nagydíjig döntést hoznak arról, milyen motorokkal folytatják Forma-1-es szereplésüket a következő években. A Red Bull jelenleg érvényes szerződése az idei szezon végén lejár a Renault-val, és bár nyitottak a folytatásra, tavasszal egyeztetésekbe kezdtek a Hondával is.

A Red Bull számára mindenképpen iránymutató lehet az, hogy a két gyártó új fejlesztésű motorja miképp teljesít a hétvégi Kanadai Nagydíjon.

Bár a Honda komoly előrelépéseket tett télen, Cyril Abiteboul, a Renault F1-es főnöke szerint a Red Bullnak alaposan meg kell fontolnia a döntését, ők ugyanis képesek lehetnek arra, hogy újra világbajnoki címhez segítsék a Milton Keynes-i csapatot, ahogy 2010 és 2013 között.

„Abszolút értem, hogy mit szeretnének kapni. Egy technikai és kereskedelmi oldalt is nézik, hiszen kétségkívül más vásárlója és partnere maradni a Renault-nak, mint gyári csapata lenni a Hondának” – mondta a Sky Sports F1 televíziónak nyilatkozva Abiteboul.

„Nagy a különbség, és ezt elismerem. De őszintén szólva véleményem szerint velünk esélyük van arra, hogy újra világbajnokok legyenek. Ezt nem mondhatom el a Hondáról.”

„Azzal, ami most a rendelkezésükre áll, illetve ami érkezőben van náluk – egy nagyszerű autó, talán a legjobb a mezőnyben –, valóban esélyük lehet arra, hogy a következő két éven belül ismét világbajnokok legyenek.”

Fotó: Bahrain GP

Bár a Red Bull és a Renault közti viszony a hibrid érában kissé megromlott, Abiteboul szerint az lenne a legjobb, ha együtt folytatnák a jövőben.

„Ez egy komplex döntés számukra és számunkra is. Én 12 éve dolgozom együtt Christiannal [Hornerrel] és Helmuttal [Marko], azóta tépem a hajam, de ezt nem akarom feladni. És őszintén szólva a Renault gyári csapatának felépítése során szerintem érdekes lehet az, hogy a Red Bullt mérceként használhassuk.”

„Az alapján, amit ők csinálnak, tudjuk, hogy hová kell eljutnunk. Bizonyították, hogy a Renault-motorral győzni lehet valódi küzdelemben, ez pedig kiváló iránymutatás számunkra, hogy hová is tartunk, hová is kell eljutnunk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!