A Renault óva intette a Red Bullt a Hondától - F1VILÁG.HU

A Renault óva intette a Red Bullt a Hondától

HIRDETÉS
Fotó: Pirelli

A Renault figyelmeztette a Red Bull Forma-1-es csapatát, jó eséllyel a győzelem lehetőségét dobná el magától azzal, ha 2019-re Honda-motorokra váltana.

Az energiaital-gyárosok várhatóan az Osztrák Nagydíjig döntést hoznak arról, milyen motorokkal folytatják Forma-1-es szereplésüket a következő években. A Red Bull jelenleg érvényes szerződése az idei szezon végén lejár a Renault-val, és bár nyitottak a folytatásra, tavasszal egyeztetésekbe kezdtek a Hondával is.

A Red Bull számára mindenképpen iránymutató lehet az, hogy a két gyártó új fejlesztésű motorja miképp teljesít a hétvégi Kanadai Nagydíjon.

Bár a Honda komoly előrelépéseket tett télen, Cyril Abiteboul, a Renault F1-es főnöke szerint a Red Bullnak alaposan meg kell fontolnia a döntését, ők ugyanis képesek lehetnek arra, hogy újra világbajnoki címhez segítsék a Milton Keynes-i csapatot, ahogy 2010 és 2013 között.

„Abszolút értem, hogy mit szeretnének kapni. Egy technikai és kereskedelmi oldalt is nézik, hiszen kétségkívül más vásárlója és partnere maradni a Renault-nak, mint gyári csapata lenni a Hondának” – mondta a Sky Sports F1 televíziónak nyilatkozva Abiteboul.

„Nagy a különbség, és ezt elismerem. De őszintén szólva véleményem szerint velünk esélyük van arra, hogy újra világbajnokok legyenek. Ezt nem mondhatom el a Hondáról.”

„Azzal, ami most a rendelkezésükre áll, illetve ami érkezőben van náluk – egy nagyszerű autó, talán a legjobb a mezőnyben –, valóban esélyük lehet arra, hogy a következő két éven belül ismét világbajnokok legyenek.”

Fotó: Bahrain GP

Bár a Red Bull és a Renault közti viszony a hibrid érában kissé megromlott, Abiteboul szerint az lenne a legjobb, ha együtt folytatnák a jövőben.

„Ez egy komplex döntés számukra és számunkra is. Én 12 éve dolgozom együtt Christiannal [Hornerrel] és Helmuttal [Marko], azóta tépem a hajam, de ezt nem akarom feladni. És őszintén szólva a Renault gyári csapatának felépítése során szerintem érdekes lehet az, hogy a Red Bullt mérceként használhassuk.”

Hirdetés

„Az alapján, amit ők csinálnak, tudjuk, hogy hová kell eljutnunk. Bizonyították, hogy a Renault-motorral győzni lehet valódi küzdelemben, ez pedig kiváló iránymutatás számunkra, hogy hová is tartunk, hová is kell eljutnunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!