A Renault szerint Kubica nem áll készen az F1-re - F1VILÁG.HU

A Renault szerint Kubica nem áll készen az F1-re

HIRDETÉS

Amíg lehet, vár Robert Kubicára a Renault forma-1-es alakulata, bár egyre valószínűbb, hogy a lengyel versenyző 2012 elején mégsem tudja vállalni a szereplést.


Amíg lehet, vár Robert Kubicára a Renault forma-1-es alakulata, bár egyre valószínűbb, hogy a lengyel versenyző 2012 elején mégsem tudja vállalni a szereplést.

Kubica továbbra is rehabilitációját tölti februári, súlyos ralibalesete után, és továbbra sincsenek határozott hírek arra vonatkozóan, hogy képes lesz-e versenyezni a következő évadban.

Habár ez azt jelentheti, hogy a Renault-nak új versenyző után kell néznie, a csapatot irányító Eric Boullier nem zárja ki annak lehetőségét sem, hogy a lengyel a következő bajnokság későbbi szakaszában csatlakozik a gárdához, amennyiben az év elején még nem áll készen a versenyzésre.

„A legfrissebb dolog, amit tudok róla, hogy nem tud eleget tenni semmiféle határidőnek, szóval meg kell vitatnunk egy közös kommunikációs tervet. Nyilvánvalóan szeretnénk, ha visszatérne” – mondta Eric Boullier az Autosportnak nyilatkozva.

„Ha ez csak jövő év közben lesz lehetséges, miért ne? Van néhány feltétel, melyet meg kell vitatnunk. Beszélnem kell menedzserével is, amint megtudja, hogy nem tud visszatérni, illetve, hogyha nem tud visszatérni, milyen forgatókönyveket tudunk górcső alá venni.”

Bár még nincs bizonyosság Kubica állapotát illetően, Boullier szerint egyáltalán nem aggasztó a helyzet – különösen azért, mert sok opció áll rendelkezésére a jövő évre vonatkozóan.

„Türelmes vagyok, mert erkölcsileg elkötelezett vagyok iránta, ő nagyon fontos volt számunkra. Ha rendelkezésemre áll egy forgatókönyv, mellyel vissza tud térni, még ha csak szezon közben is, akkor megpróbálom lehetővé tenni számára, de én nyilvánvalóan nem tehetek ennél többet.”

A szakember elárulta, miközben Kubica keményen dolgozik felépülésén, nem sűrűn veszi fel a kapcsolatot csapatával. Boullier úgy véli, mindez azért van, mert a rehabilitáció nem olyan ütemben halad, mint amilyenben a lengyel reménykedett.

„Ha ő nem akar senkivel sem beszélni, akkor mit mondjak? Nincs problémánk az elmúlt havi kommunikációs tervvel. A gond szerintem az, hogy október kulcsfontosságú volt számára arra vonatkozóan, hogy visszatérhet-e februárban.”

Hirdetés

„Sajnos úgy gondolom, nem áll készen most. Szerintem az október kulcsfontosságú volt abból a szempontból, hogy számíthatunk-e rá jövőre, illetve az első versenyen.”

A pletykák szerint egyébként Kubica más lehetőségek után is kutat, így más csapatokkal is tárgyal. Boullier elárulta, ha a versenyző máshová akar szerződni, nem áll az útjába, bár mindenképp szeretne lehetőséget adni neki.

„Még ha üzletről is van szó, akkor is elkötelezettek vagyunk iránta. Jobban, mint erkölcsileg. Ha tehát máshol akar versenyezni, akkor megteheti. A szerződése év végéig szól, azt csinál, amit akar. Elég sportszerűek voltunk vele, elkötelezettek iránta, ha viszont máshol akar versenyezni, az is rendben van. Viszont nem hinném, hogy van jobb szabad hely a miénknél jelen pillanatban.”

A GP2-es sorozat idei bajnoka, Romain Grosjean egyébként pénteken vezethette a Renault versenygépét Abu Dhabiban. A francia tehetség kiválóan szerepelt, és Boullier szerint is jó esélye van arra, hogy jövőre visszatérjen a Forma-1-be.

„Jól dolgozott. Nem hibázott. Folyamatosan gyorsult, jó köridőket futott és meglepődtem, hiszen a visszajelzései elég jók voltak. Majd meglátjuk. Ez volt az első edzése, de szerintem megvolt a tempója, szóval majd Interlagosban meglátjuk.”

Arra a kérdésre, hogy Grosjean készen áll-e a Forma-1-re, Boullier így felelt: „Talán… ő az egyik terv jövő évre, határozottan opciót jelent számunkra.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!