A Renault-t is meglepte, hogy Ricciardo hozzájuk szerződött

Fotó: Red Bull
SPIELBERG,AUSTRIA,21.JUN.15 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring. Image shows Alain Prost. Photo: GEPA pictures/ Christian Walgram - For editorial use only. Image is free of charge.

A Renault Forma-1-es csapatának tanácsadója, Alain Prost elárulta, meglepődtek, amikor Daniel Ricciardo végül úgy döntött, a 2019-es idénytől kezdve náluk folytatja pályafutását.

Az ausztrál versenyző augusztus elején jelentette be nagy meglepetésre, hogy az idei szezont követően távozik a Red Bull Racingtől, és a következő években a Renault színeiben áll rajthoz az F1-ben.

Alain Prost a Forma-1 legújabb podcast-epizódjában beszélt arról, nem számítottak arra, hogy sikerül megszerezniük az ausztrált.

„Egy kicsit meglepődtünk, amikor azt mondta, ’igen, jönni akarok’” – vallotta be a négyszeres F1-es világbajnok.

„De vele lehetőségünk lesz arra, hogy még határozottabban törekedjünk arra, hogy jobbak és jobbak legyünk. Szóval egy kicsit nagyobb nyomás lesz rajtunk miatta. De alapvetően ez pozitív nyomás.”

„Prost szerint Ricciardo segítségével elszakadhatnak a középmezőnytől, és elkezdhetnek közelebb kerülni az élcsapatokhoz.

„Versenyzőként az ember látja, amikor egy topcsapattól egy átlagosabb csapathoz érkezik, hogy nagyon sok apró dolog van, mely nyilván nagy különbséget jelenthet. Egy olyan versenyző, mint ő, sokat segíthet. Mindent össze kell raknunk annak érdekében, hogy élcsapattá váljunk, és ebből ő jócskán kiveszi majd a részét. És marketingszempontból is igazán értékes ő.”

„Az előzések tekintetében pedig számomra ő az egyik legjobb. Nagyon versenyképes. Gyakran több pontot szerez a csapattársánál, Maxnél, akit az egyik legjobbnak tartanak. Egy olyan csapatnak, mint a Renault-nak, szüksége van két olyan versenyzőre, akik problémák nélkül kijönnek egymással. Biztos vagyok abban, hogy Daniel és Nico [Hülkenberg] remek csapatot alkotnak majd.”

Prost szerint korai még abban bízni, hogy már jövőre a győzelmekért csatázhatnak.

„Egy kicsit még korai ez, hiszen nem vagyunk ott az élen” – mondta.

„De amikor Daniellel tárgyaltunk, egy nagyon őszinte diskurzust folytattunk, ez pedig azt jelenti, hogy tisztában van mindennel. Látott mindent. Pontosan tudja, hogy nem lehet világbajnok jövőre. Jobbak leszünk, ez biztos, de a többi időbe telik.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!