A Renault továbbra is reálisan látja esélyeit - F1VILÁG.HU

A Renault továbbra is reálisan látja esélyeit

HIRDETÉS

A Renault főmérnöke, Pat Symonds elmondta, csapata annak ellenére is reálisan látja esélyeit, hogy a két héttel ezelőtt megrendezett Német Nagydíjon megszerezte idei első dobogós helyezését.

A Renault főmérnöke, Pat Symonds elmondta, csapata annak ellenére is reálisan látja esélyeit, hogy a két héttel ezelőtt megrendezett Német Nagydíjon megszerezte idei első dobogós helyezését.

Nelsinho Piquet kihasználva a biztonsági autó pályára küldését és egy kiállásos stratégiáját, a második helyre repítette versenyautóját Hockenheimben, mellyel megszerezte a Renault első dobogós helyezését az idei évben.

A Renault ezzel nagyon közel került a konstruktőri negyedik helyhez, ugyanis mindössze csak két pont választja el a negyedik pozícióban tanyázó Toyotától.

Symonds azonban tisztában van azzal, hogy hatalmas szerencséjük volt Németországban, és a negyedik helyért még hatalmas csata lesz majd a szezon hátralévő részében.

“Természetesen nagyon örültünk az eredménynek, és az azzal járó pontoknak” – mondta Symonds. “Eddig úgy tűnhetett, hogy csak a szánk jár, és csak beszélünk az autóban rejlő potenciáról, azonban most – bár valljuk be, szerencsénk is volt – sikerült egy jó eredményt elérnünk.”

“Nelson számára is jókor jött a siker, hiszen a szezon első fele igen gyengén sikerült számára. Bízom benne, hogy ez egyfajta fordulópontot jelent majd számára. Azonban reálisan kell látnunk az esélyeinket, nagyon kemény a küzdelem, a Toyota és a Red Bull Racing két nagyon erős csapat, így nem lesz könnyű megelőzni őket.”

“Azonban legalább sikerült pontokat szereznünk, és az autó teljesítménye lehetővé teszi majd számunkra, hogy harcba szálljunk a konstruktőri negyedik helyért” – folytatta Symonds, aki azt is elárulta, hogy a németországi siker mindenképpen javított a csapat munkamorálján.

“Úgy gondolom, hogy mindenki lendületet kapott, mert teljesen mindegy mennyire keményen dolgozol, csak az eredmények számítanak. A csapat azonban nem száll el magától, hiszen mindannyian tudjuk, hogy szerencse kellett ahhoz, hogy a második helyen végezzünk. Azonban úgy gondoljuk, hogy a Németországban szerzett pontok valamelyest feledtetik a szezon eleji nehézségeket.”

A brit szakember továbbá azt is elmondta, hogy reményei szerint Piquet-t feltüzelte a siker, és jobban fog majd teljesíteni a szezon hátralévő részében.

“Gyakran előfordul, hogy egy újonc versenyző, aki gyengén kezdte az évet, egyszer jó eredményt ér el, és onnantól kezdve megállíthatatlan. Ezt már sokszor láthattuk a múltban, és bízom benne, hogy Piquet-val is ez lesz a helyzet, mert tudjuk, hogy megvan a képessége, és a gyorsasága mindehhez” – tette hozzá Symonds.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!