A Renault túlzásnak tartja az eltiltást

A Renault jogi képviselője túlzottnak és igazságtalannak titulálta a francia alakulat eltiltásos büntetését a Fellebbviteli Bíróság mai meghallgatásán Párizsban. A csapat ügyvédje enyhébb büntetést remél.

A Renault jogi képviselője túlzottnak és igazságtalannak titulálta a francia alakulat eltiltásos büntetését a Fellebbviteli Bíróság mai meghallgatásán Párizsban. A csapat ügyvédje enyhébb büntetést remél.

“Az eset egy figyelmeztetésnél nem éremelt volna többet” – mondta a Renault ügyvédje, Ali Malek a bírósági meghallgatáson, a Reuters beszámolója szerint.

“A Renault szándékosan tett rosszat? Semmi nem történt. Egyedül a két szerelő tudta, hogy valami nem stimmel. A boxutca falán senki nem tudott arról, hogy valami probléma lenne, ahogy a versenyző sem.”

“Több szerencsétlen esemény egybeesése, de nem beszélhetünk szándékos törvénysértésről” – folytatta a szakember, aki nyomatékosította a bíróság előtt, hogy eltiltást általában olyan esetekben szoktak kiszabni, ha bizonyított a szándékos törvénysértés.

A stewardok még hazánkban büntették meg a Renault-t, amiért úgy engedte vissza a pályára Fernando Alonsót, hogy nem volt biztonságosan rögzítve jobb első kereke, ami menet közben el is szabadult.

A Renault azzal védekezett, hogy a szerelők nem tudták informálni a vezetést, mielőtt Alonso elvesztette volna egyik kerekét – ami persze nem mentség.

“Semmi kétség afelől, hogy ez egy súlyos eset volt” – mondta az FIA jogi képviselője, Paul Harris. “Az autót nem szabadott volna visszaengedni a pályára. A szerelők pedig a csapat alkalmazottai, így az ő ismeretük a csapat ismerete is egyben.”

“A Renault nem bújhat a helytelen munkafolyamatai mögé, hogy nem tudtak kommunikálni. Két rosszból nem lesz egy jó.”

A Renault csapatmenedzsere, Steve Nielsen azonban bízik a legjobbakban, és reméli, hogy a józanész fog diadalmaskodni. A szakember szerint is túlzás az eltiltás, nem beszélve arról, hogy Alonso hazai versenye következik, és sok rajongó csak miatta vett jegyet a hétvégi Európa Nagydíjra.

“Optimista vagyok azóta, hogy megkaptuk a büntetést. Úgy érezzük, a büntetés méltánytalan” – mondta Nielsen a Mail & Guardian c. lapnak. “Beismertük, hogy hibáztunk néhány dologban, de nem gondolom, hogy a büntetés mértéke összhangban lenne a bűntettel.”

“Mindenki tudni szeretné, hogy Alonso rajthoz állhat-e avagy sem Valenciában, hiszen szinte mindenki miatta akar kilátogatni a versenyre. Többek között miatta is van két spanyol futam a Forma-1-ben. A spanyolok nem is igazán érdeklődtek az F1 iránt, amíg színre nem lépett, ám most hatalmas népszerűségnek örvend.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!