A riválisok továbbra sem értik a Ferrari motorfölényét

Sebastian Vettel, Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
Számos kérdést intézett a Nemzetközi Automobil Szövetséghez (FIA) a Ferrari motorjainak legalitásával kapcsolatban a Red Bull Forma-1-es csapata, Christian Horner állítása szerint azonban nem kaptak válaszokat a szövetségtől.

Az olasz istálló kétségkívül nagyot lépett előre V6-os erőforrásával idén, Charles Leclerc belgiumi és olaszországi győzelme pedig egyértelmű jele annak, a Ferrari motorjai jelenleg kimagaslanak a Forma-1-es mezőnyben.

Azt a riválisok továbbra is csak találgatják, honnan a Ferrari elképesztő motorereje, teóriák persze vannak: az egyik, hogy a maranellóiak a megengedettnél több energiát nyernek az akkumulátorból, míg egy másik elmélet szerint az üzemanyag-felhasználásra, illetve az olajégetésre vonatkozó regulákat játsszák ki az olaszok.

Az FIA álláspontja mindenesetre továbbra is az: a Ferrari autói megfelelnek a szabályoknak.

„Momentán a Renault, a Honda és mi, a Mercedes nagyjából egy szinten vagyunk” – mondta Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója az Auto Motor und Sport című lapnak.

„Csupán a Ferrari emelkedik ki – méghozzá nagyon komolyan!”

Az egyik rivális csapat magát megnevezni nem kívánó tagja hozzátette: „Valami nagyon okos megoldással kellett előállniuk. Ha legális a dolog, akkor minden, amit tehetünk, hogy kalapot emelünk előttük.”

A Red Bull csapatát irányító Christian Horner elárulta, számos kérdést intéztek az FIA-hoz a Ferrari-motorok legalitásával kapcsolatban, de nemigen kaptak választ.

„Számos kérdést intéztük az FIA felé, de nem kaptunk semmiféle választ.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!