Verstappen vs. Ocon

A Sauber a sárga zászlót okolja korai kieséséért

A Sauber istálló versenyzői egyértelműen a sárga zászlós fázist hibáztatják azért, hogy nem jutottak be az időmérő utolsó körébe, ugyanis véleményük szerint autójuk teljesítménye azt lehetővé tette volna.


A Sauber istálló versenyzői egyértelműen a sárga zászlós fázist hibáztatják azért, hogy nem jutottak be az időmérő utolsó körébe, ugyanis véleményük szerint autójuk teljesítménye azt lehetővé tette volna.

Sergio Perez és Kamui Kobayashi csak a középmezőnyből, a 12., 13. helyről vághat neki a vasárnapi megmérettetésnek, amit a Daniel Ricciardo váltóproblémája miatt előkerült sárga zászlóknak tulajdonítanak a Q2 végén.

„Könnyedén akár öt tizeddel is gyorsabb lehettem volna, ha nem kellett volna visszavennem a sárga zászló miatt” – mondta Kobayashi. „Nagyon csalódott vagyok, különösen azért, mert sikerült javítanunk az autónkon a Q2-re.”

A Sauber mérnöke, Giampaolo Dall’Ara jelezte, hogy bár az eredmények talán nem tükrözik, csapata komoly előrelépést ért el a pénteki edzések óta, így magabiztosan várhatja a vasárnapi futamot.

„Semmi kétség afelől, hogy szerencsétlenek voltunk a sárga zászló miatt, azonban a pozitívumokat kell magunkkal vinni” – mondta. „A tegnapi problémák után, sikerült jelentősen javítanunk a beállításokon, és mindkét versenyzőnk nagyon erős.”

„Úgy hiszem, hogy autóink teljesítménye sokkal erősebb, mint azt az eredmények tükrözik, így minden okunk megvan arra, hogy pozitívan várjuk a versenyt.”

 

Kapcsolódó cikkek

A Sauber már a topcsapatokhoz méri magát

A 2019-es évadban már a középmezőny helyett a topcsapatokhoz méri magát a Sauber Forma-1-es csapata, az elmúlt idényben ugyanis minden istállónál nagyobb fejlődést sikerült elérniük – mondja Frederic Vasseur csapatfőnök.

A riválisok szerint nagyon oda kell figyelni a Sauberre

Az istálló riválisai szerint 2019-ben nagyon oda kell majd figyelni a Sauber Forma-1-es csapatára. A svájci alakulat tavaly hatalmas fejlődést produkált, idén pedig egyik versenyzője a korábbi világbajnok Kimi Räikkönen lesz.

Friss hírek