A Sauber elárulta, mivel győzték meg Räikkönent

Fotó: Alfa Romeo Sauber
Fotó: Alfa Romeo Sauber
A Sauber csapatával kapcsolatos elmúlt időszakbéli jó hírek nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy Kimi Räikkönen idén a svájci istálló színeiben folytatja Forma-1-es pályafutását.

A Sauber csapatával kapcsolatos elmúlt időszakbéli jó hírek nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy Kimi Räikkönen idén a svájci istálló színeiben folytatja Forma-1-es pályafutását.

Räikkönen a Ferraritól érkezik a Sauberhez, miután tavaly 2 évre szóló szerződést kötött a hinwili csapattal.

A Sauber 2017-ben előszerződést kötött a Hondával 2018-ra, az újonnan kinevezett csapatfőnök, Fred Vasseur azonban visszatáncolt, és megállapodást kötött a Ferrarival, miszerint megkapják az olaszok legújabb motorjait.

A csapat ráadásul együttműködési megállapodást kötött az Alfa Romeóval is, és jelentős átszervezéseket hajtott végre, leszerződtette például technikai igazgatónak a Ferraritól érkező Simone Restát, illetve aerodinamikai osztályára a korábban az Audinál tevékenykedő Jan Monchaux-t.

A Sauber 2018-as idénye igazán jól sikerült, szemmel látható fejlődést sikerült produkálni, a Ferrarihoz távozó Charles Leclerc-t pedig Räikkönen váltja idén.

Frederic Vasseur csapatfőnök a Motorsport.com című internetes lapnak nyilatkozva azt mondta, a rengeteg pozitív történés nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Räikkönen náluk akarta folytatni.

„Ott volt nekünk a Ferrari, az Alfa Romeo, és csatlakozott Charles is a csapathoz. Leszerződtettük Jan Monchaux-t, Simone Restát a gyárunkba” – mondta a szakember.

„Minden hétre voltak jó híreink, mint egyfajta spirál. A motiváció adott, a hangulat óriási a korábbi évekhez képest.”

Vasseur elárulta, miután bejelentették az Alfa Romeóval való partnerséget, sokkal vonzóbbá váltak a szponzorok és a szakemberek számára is.

„Jó mérnököket lehet motiválni a fizetéssel, de ők is imádják a versenyzést, és eredményeket akarnak. Sokkal jobb helyzetben vagyunk most az igazolások szempontjából, minden egyes részlegre komoly szakembereket tudunk szerződtetni. Az az érzésem, hogy igazán vonzó projektté váltunk.”

„És ugyanez a helyzet a versenyzőkkel is. Kimi tudja, hogy nehéz lesz jobb eredményt elérnünk a 7. helynél úgy, hogy nem történik valami a nagycsapatokkal. De motivációt máshonnan is lehet szerezni. A tény, hogy fejlődünk, és együtt felépítünk valamit… Szerintem ez nagyszerű érzéssel tölt el mindenkit, beleértve a versenyzőket is.”

Vasseur azt mondja, további fejlődést vár csapatától.

„Nagyon sok embert szerződtettünk, hogy javítsunk a vállalat minden területén, és kifizetődő a dolog. Amikor elkezdtünk dolgozni 2017 végén, voltak, akik 2018 elejére csatlakoztak hozzák, és néhányan már dolgoztak a 2018-as autón.”

„Néhányan pedig rögtön a 2019-es autóra álltak át. Még csak az igazolások első eredményeit láttuk. Remélem, hogy egyre több és több lesz.”

 

Kapcsolódó cikkek

Räikkönen elárulta, mi fogott ki rajta Kínában

Az Alfa Romeo versenyzője, Kimi Räikkönen azt mondja, csak azért nem tudott a top 6 mögött végezni a vasárnapi Kínai Nagydíjon, mert problémái voltak az első abroncsok hőmérsékletével a futam második felében.

Bottasé a pole, a Ferrari esélytelen volt az időmérőn!

A Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas szerezte meg a rajtelsőséget a Forma-1-es Kínai Nagydíjon. A finn 23 ezreddel bizonyult jobbnak csapattársánál, Lewis Hamiltonnál, a Ferrarinak esélye sem volt a Mercedes ellen, a második sor az olaszoké.

Friss hírek