A Sauber elárulta, mivel győzték meg Räikkönent - F1VILÁG.HU

A Sauber elárulta, mivel győzték meg Räikkönent

HIRDETÉS
A Sauber csapatával kapcsolatos elmúlt időszakbéli jó hírek nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy Kimi Räikkönen idén a svájci istálló színeiben folytatja Forma-1-es pályafutását.
Fotó: Alfa Romeo Sauber

A Sauber csapatával kapcsolatos elmúlt időszakbéli jó hírek nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy Kimi Räikkönen idén a svájci istálló színeiben folytatja Forma-1-es pályafutását.

Räikkönen a Ferraritól érkezik a Sauberhez, miután tavaly 2 évre szóló szerződést kötött a hinwili csapattal.

A Sauber 2017-ben előszerződést kötött a Hondával 2018-ra, az újonnan kinevezett csapatfőnök, Fred Vasseur azonban visszatáncolt, és megállapodást kötött a Ferrarival, miszerint megkapják az olaszok legújabb motorjait.

A csapat ráadásul együttműködési megállapodást kötött az Alfa Romeóval is, és jelentős átszervezéseket hajtott végre, leszerződtette például technikai igazgatónak a Ferraritól érkező Simone Restát, illetve aerodinamikai osztályára a korábban az Audinál tevékenykedő Jan Monchaux-t.

A Sauber 2018-as idénye igazán jól sikerült, szemmel látható fejlődést sikerült produkálni, a Ferrarihoz távozó Charles Leclerc-t pedig Räikkönen váltja idén.

Frederic Vasseur csapatfőnök a Motorsport.com című internetes lapnak nyilatkozva azt mondta, a rengeteg pozitív történés nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Räikkönen náluk akarta folytatni.

„Ott volt nekünk a Ferrari, az Alfa Romeo, és csatlakozott Charles is a csapathoz. Leszerződtettük Jan Monchaux-t, Simone Restát a gyárunkba” – mondta a szakember.

„Minden hétre voltak jó híreink, mint egyfajta spirál. A motiváció adott, a hangulat óriási a korábbi évekhez képest.”

Vasseur elárulta, miután bejelentették az Alfa Romeóval való partnerséget, sokkal vonzóbbá váltak a szponzorok és a szakemberek számára is.

Hirdetés

„Jó mérnököket lehet motiválni a fizetéssel, de ők is imádják a versenyzést, és eredményeket akarnak. Sokkal jobb helyzetben vagyunk most az igazolások szempontjából, minden egyes részlegre komoly szakembereket tudunk szerződtetni. Az az érzésem, hogy igazán vonzó projektté váltunk.”

„És ugyanez a helyzet a versenyzőkkel is. Kimi tudja, hogy nehéz lesz jobb eredményt elérnünk a 7. helynél úgy, hogy nem történik valami a nagycsapatokkal. De motivációt máshonnan is lehet szerezni. A tény, hogy fejlődünk, és együtt felépítünk valamit… Szerintem ez nagyszerű érzéssel tölt el mindenkit, beleértve a versenyzőket is.”

Vasseur azt mondja, további fejlődést vár csapatától.

„Nagyon sok embert szerződtettünk, hogy javítsunk a vállalat minden területén, és kifizetődő a dolog. Amikor elkezdtünk dolgozni 2017 végén, voltak, akik 2018 elejére csatlakoztak hozzák, és néhányan már dolgoztak a 2018-as autón.”

„Néhányan pedig rögtön a 2019-es autóra álltak át. Még csak az igazolások első eredményeit láttuk. Remélem, hogy egyre több és több lesz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!