Verstappen vs. Ocon

A Sauber kihagyja a silverstone-i tesztet

A Sauber istálló úgy döntött, hogy kihagyja a hétvégi Brit Nagydíjat követő kétnapos szezonközi tesztet, jelentette be a svájci bázisú alakulat szerda reggel.


A Sauber istálló úgy döntött, hogy kihagyja a hétvégi Brit Nagydíjat követő kétnapos szezonközi tesztet, jelentette be a svájci bázisú alakulat szerda reggel.

Az anyagi gondokkal küszködő Sauber az év eleje óta nem vitt pályára komolyabb fejlesztéseket, jóllehet bízott abban, hogy a Kanadai- és a Brit Nagydíj között már pályára viheti új elemeit, ami végül nem valósult meg.

Azzal, hogy biztossá vált: az új fejlesztések nem lesznek elérhetők a hétvégi futamra, a Sauber úgy döntött, hogy nem marad Silverstone-ban és nem vesz részt a kétnapos tesztprogramon a jövő héten.

„Azzal, hogy a #C35 aero csomagot csak egy későbbi időpontban mutatjuk be, anyagi megfontolásból nem veszünk részt a silverstone-i teszten” – állt a csapat közleményében.

A Sauber egyébként az előző szezonközi tesztprogramot is kihagyta Barcelonában.

A csapat jelenleg a bajnokság utolsó helyén áll, ugyanis még egyetlen pontot sem szerzett az idei évben.

 

Kapcsolódó cikkek

A Sauber már a topcsapatokhoz méri magát

A 2019-es évadban már a középmezőny helyett a topcsapatokhoz méri magát a Sauber Forma-1-es csapata, az elmúlt idényben ugyanis minden istállónál nagyobb fejlődést sikerült elérniük – mondja Frederic Vasseur csapatfőnök.

A riválisok szerint nagyon oda kell figyelni a Sauberre

Az istálló riválisai szerint 2019-ben nagyon oda kell majd figyelni a Sauber Forma-1-es csapatára. A svájci alakulat tavaly hatalmas fejlődést produkált, idén pedig egyik versenyzője a korábbi világbajnok Kimi Räikkönen lesz.

Friss hírek