A Sauber még nem írja le az idei évet

A Sauber istálló újdonsült technikai igazgatója, James Key optimistán tekint a jövőbe, mert úgy érzi, csapatának mindene megvan ahhoz, hogy fordítson a jelenlegi helyzeten, és eredményesen fejezze be az idei bajnokságot.


A Sauber istálló újdonsült technikai igazgatója, James Key optimistán tekint a jövőbe, mert úgy érzi, csapatának mindene megvan ahhoz, hogy fordítson a jelenlegi helyzeten, és eredményesen fejezze be az idei bajnokságot.

Bár a téli teszteken kiválóan teljesített, a svájci gárda borzalmasan gyengén kezdte az idei évet, és az újonc csapatokat leszámítva, egyedüliként nem szerzett pontot az első négy versenyen, ami jól bizonyítja, hogy nem túl rózsás a helyzet.

A Sauber vezetése azonban sokat vár a Force India felemelkedésében is közrejátszó James Key-től, aki már az elmúlt versenyen átvette Willy Rampf helyét a technikai igazgatói pozícióban.

A szakember szintén bizakodó, és úgy gondolja, hogy még semmi nincs veszve, és hiba lenne leírni a Sauber istállót az idei évben csak azért, mert nem úgy alakultak számára a tengerentúli versenyek, ahogy arra sokan számítottak.

„Úgy gondolom, hogy még fordítani lehet a helyzeten, mert most már tudjuk, hogy mire van szükségünk ahhoz, hogy javítsunk a jelenlegi autó teljesítményén” – mondta Key a csapat hivatalos előzetesében.

„Azonban van néhány olyan dolog, aminek megoldásához időre van szükség, minden nem megy egyik pillanatról a másikra. Természetesen mi minden tőlünk telhetőt megteszünk annak érdekében, hogy minél előbb javítani tudjunk a helyzeten.”

„A célokat kitűztük, melyekkel magasra tettük a mércét. Az már most megvalósítható, hogy feljebb kerüljünk a mezőnyben, azonban nagyon kemény a küzdelem, így mindent meg kell tennünk azért, hogy gyorsabban fejlesszünk riválisaiknál, mert csak így léphetünk előre.”

Key azt is elmondta, hogy nincsen semmi meglepő abban, hogy a svájci gárda számára nem kezdődött túl fényesen az idei bajnokság, hiszen csak az utolsó utáni pillanatban tudta meg, hogy egyáltalán rajthoz állhat az idei évben.

„A csapat még mindig a 2009-es bajnokság második felében fennálló bizonytalanságból lábadozik” – mondta a szakember, célozva ezzel arra, hogy a BMW tavaly augusztusi bejelentése után egészen az év végéig bizonytalan volt a gárda helyzete.

„Az viszont jó dolog, hogy a csapat tisztában van azzal, hogy mely területeken kell javítania, amit most meg tudok erősíteni, és további irányvonalakat és ötleteket tudok bemutatni, hogy minél előbb kilábalhassunk a gödörből.”

Hogy elkerüljék az ilyen és ehhez hasonló eseteket a jövőben, a Sauber már megkezdje 2011-es versenygépe tervezését és fejlesztését, hogy biztosan semmi gond ne legyen.

„A 2011-es versenygép munkálatai már megkezdődtek” – mondta Key. „Már megvan a terv a fejemben, hogy miként kell megtalálnunk a helyes egyensúlyt az idei és a jövő évi autó fejlesztésére fordított erőforrások között, ami a legjobban illeszkedik a csapat struktúrájához.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!