Verstappen vs. Ocon

A Sauber megtartaná Hülkenberget

Remekelt a vasárnapi Koreai Nagydíjon, és a negyedik pozícióban ért célba a Sauber istálló versenyzője, Nico Hülkenberg – a német jövője továbbra is bizonytalan, ám jövőre jó eséllyel a Lotus versenyzője lesz majd.


Remekelt a vasárnapi Koreai Nagydíjon, és a negyedik pozícióban ért célba a Sauber istálló versenyzője, Nico Hülkenberg – a német jövője továbbra is bizonytalan, ám jövőre jó eséllyel a Lotus versenyzője lesz majd.

A Saubernél ennek ellenére látnak esélyt arra, hogy megtartsák a fiatal versenyzőt, noha az egy ideje már az élcsapatokkal szemezget.

A szezon korábbi szakaszában Hülkenberg előrehaladott tárgyalásokat folytatott a Ferrarival, sőt, mindenben meg is állapodott az olaszokkal, azok azonban végül Kimi Räikkönen szerződtették Felipe Massa helyére.

Hülkenberg szolgálataiért most a Lotus érdeklődik, az enstone-i gárda azonban egyelőre még nem döntött arról, ki lesz Romain Grosjean csapattársa 2014-ben.

A Saubert irányító Monisha Kaltenborn mindazonáltal kijelentette, természetesen leülnek majd tárgyalni a német versenyzővel a folytatásról.

„Akár meg is tarthatjuk őt jövőre” – mondta a szakember Koreában.

Hülkenberg negyedikként ért célba a vasárnapi futamon, ám pontosan tisztában van azzal, nem egy futam alapján ítélik meg teljesítményét. Hasonlóképp nyilatkozott Eric Boullier, a Lotus csapatfőnöke is, aki ezzel együtt méltatta a 26 esztendős tehetséget.

„Nem egy verseny alapján ítélünk meg egy pilótát” – idézi Boullier szavait az Auto Motor und Sport.

„Tudjuk már egy ideje, és ismét megmutatta, hogy egy jó autóval képes az élen versenyezni.”

Hülkenberg nemrég úgy nyilatkozott, reméli, heteken belül eldől a sorsa, a mobilja mindenesetre „be lesz kapcsolva”, ha egy csapat keresni akarja őt a folytatást illetően.

 

Kapcsolódó cikkek

Rengeteg újítás felkerült a Renault autójára

Már a barcelonai teszt első napján rengeteg új elemet pályára vitt a Renault Forma-1-es csapata – a múlt heti bemutatón látott versenyautó jelentősen átalakult az előszezoni tesztekre.

A Sauber már a topcsapatokhoz méri magát

A 2019-es évadban már a középmezőny helyett a topcsapatokhoz méri magát a Sauber Forma-1-es csapata, az elmúlt idényben ugyanis minden istállónál nagyobb fejlődést sikerült elérniük – mondja Frederic Vasseur csapatfőnök.

Friss hírek