A Sauber nem áll Hülkenberg útjába - F1VILÁG.HU

A Sauber nem áll Hülkenberg útjába

HIRDETÉS

Nem fog Nico Hülkenberg útjába állni a Sauber Forma-1-es csapata, ha a német versenyző a szezon végén távozni akar a hinwili gárdától.


Nem fog Nico Hülkenberg útjába állni a Sauber Forma-1-es csapata, ha a német versenyző a szezon végén távozni akar a hinwili gárdától.

A hírek szerint Hülkenberg a csapat anyagi problémái miatt egy ideje már nem kap fizetést a Saubertől, így nem használta ki aktuális szerződésének azon opcióját, mely szerint szabadon hosszabbíthat az istállóval a következő esztendőre.

A 25 esztendős tehetség a Lotusnál kopogtat, ahol az esetlegesen távozó Kimi Räikkönen helyét vehetné át. Eric Boullier, az enstone-i gárda csapatfőnöke meg is erősítette, egyeztetéseket folytatnak a némettel.

Hülkenberg a Force Indiától érkezett a Sauberhez annak reményében, hogy dobogós eredményekért harcolhat, a csapat azonban végigszenvedte a bajnokság első kilenc versenyét.

Monisha Kaltenborn, a svájci alakulat csapatfőnöke elárulta, semmi értelme nem volna annak, hogy maradásra kényszerítsék Hülkenberget, ha ő távozni akarna.

„Nico nagyon fontos a csapat számára, hiszen ő a tapasztaltabb versenyző, így útmutatást is várunk tőle” – mondta a szakember az AUTOSPORT-nak.

„Eddig fantasztikus munkát végzett, de mi soha nem állunk senki útjába. Évről-évre jelentjük be aktuális pilótapárosunkat, és ezen nem is fogunk változtatni. Idén még ő a versenyzőnk, ehhez pedig nem kell mást hozzáfűzni.”

A Sauber bevallottan anyagi problémákkal küzd, a vezérkar – Kaltenborn vezetésével – éppen ezért mindent megtesz azért, hogy új támogatókat találjon.

A pletykák szerint a svájci kiscsapat előrehaladott tárgyalásokat folytat Boris Rotenberg orosz bankárral, illetve annak testvérével, Arkady-val.

Hirdetés

„Nyíltan megmondjuk, hogy ez egy nehéz időszak számunkra, de minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy kilábaljunk ebből a helyzetből” – mondta Kaltenborn.

„Nagyon bízom abban, hogy hamarosan megoldódik ez a probléma, egyelőre ez minden, amit mondhatok.”

A csapatfőnök ezzel együtt világossá tette, az anyagi problémák ellenére nem kétséges, hogy teljesítik az idei Forma-1-es évadot.

„Neveztünk az idei szezonra, és semmi kétség nincs afelől, hogy be is fejezzük ezt a bajnokságot.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!