Verstappen vs. Ocon

A Sauber reális célokat hajt 2012-ben

Annak ellenére, hogy Sergio Perez kis híján megnyerte az elmúlt versenyt Malajziában, a Sauber istálló nem száll el, és a realitás talaján maradva egyelőre inkább a pontszerzésre, mintsem a dobogós helyezésekre próbál összpontosítani a jövőben.


Annak ellenére, hogy Sergio Perez kis híján megnyerte az elmúlt versenyt Malajziában, a Sauber istálló nem száll el, és a realitás talaján maradva egyelőre inkább a pontszerzésre, mintsem a dobogós helyezésekre próbál összpontosítani a jövőben.

„Továbbra is az a célunk, hogy minden egyes versenyhétvégén pontot szerezzünk, jóllehet az elmúlt futamon elért eredményünk jócskán javított a helyezésünkön a bajnokiságban” – mondta Monisha Kaltenborn, a Sauber ügyvezetője.

„Természetesen egy ilyen kiváló eredmény után mindenkinek nagyobbak lesznek az elvárásai, de nem felejtjük el, hogy Malajziában minden jól ment, minden a kezünkre játszott. Nem lenne helyénvaló ezt alapul venni a következő versenyekre, különösen úgy, hogy a különbségek nagyon kicsik, így hamar visszaeshetsz.”

„A Sauber C31 egy nagyon gyors autó, és a legutóbbi versenyen látottak alapján elmondható, hogy kiválóan teljesít a különböző körülmények között. Ez pedig magabiztosságot ad. Láthatjuk, hogy rengeteg benne a potenciál, és az a dolgunk, hogy azt kiaknázzuk.”

Kaltenborn azt is elmondta, hogy csapata most az időmérős teljesítménye javításán dolgozik, ugyanis abból eredően, hogy az autó kezesen bánik a gumikkal a versenyen, nehezen tudja felmelegíteni azokat egy kör alatt, jóllehet nem olyan vészes a helyzet, mint 2011-ben.

„A legfőbb problémánk az időmérő” – folytatta. „A tavalyi évben nehezebb volt a gumik megfelelő hőfokra történő hevítése, idén már nem olyan rossz a helyzet, de még így sem vagyunk teljesen elégedettek.”

„Még jobban ki tudjuk használni az autóban rejlő lehetőségeket, ha előrébbről rajtolhatunk, de ahhoz, hogy ezt elérjük, mindent a helyére kell tennünk. Most ezen dolgozunk.”

 

Kapcsolódó cikkek

A Sauber már a topcsapatokhoz méri magát

A 2019-es évadban már a középmezőny helyett a topcsapatokhoz méri magát a Sauber Forma-1-es csapata, az elmúlt idényben ugyanis minden istállónál nagyobb fejlődést sikerült elérniük – mondja Frederic Vasseur csapatfőnök.

A riválisok szerint nagyon oda kell figyelni a Sauberre

Az istálló riválisai szerint 2019-ben nagyon oda kell majd figyelni a Sauber Forma-1-es csapatára. A svájci alakulat tavaly hatalmas fejlődést produkált, idén pedig egyik versenyzője a korábbi világbajnok Kimi Räikkönen lesz.

Friss hírek