Verstappen vs. Ocon

A Sauber többet várt a Kínai Nagydíjtól

A Sauber istálló pilótái, Kamui Kobayashi és Sergio Perez csalódottságuknak adtak hangot a Kínai Nagydíjat követően, miután csak egyetlen pontot szereztek csapatuknak, jóllehet mindenki sokkal jobb eredményt várt tőlük.


A Sauber istálló pilótái, Kamui Kobayashi és Sergio Perez csalódottságuknak adtak hangot a Kínai Nagydíjat követően, miután csak egyetlen pontot szereztek csapatuknak, jóllehet mindenki sokkal jobb eredményt várt tőlük.

Kobayashi a harmadik helyről vághatott neki a mai megmérettetésnek, míg Perez – eltérő stratégiájának köszönhetően – volt, hogy a második helyen haladt.

Mindkét versenyzőnek problémái akadtak az abroncsokkal az 56 körös versenyen, és végül csak Kobayashi tudott pontot szerezni, méghozzá egyet, miután a tizedik helyre hozta be versenygépét.

„Természetesen csalódottak vagyunk a versenyen látottak miatt, hiszen az időmérő után mindannyian sokkal jobb eredményre számítottunk” – mondta a japán versenyző. „Nem vagyok biztos abban, hogy mi is történt pontosan a rajtnál, az autóm nem mozdult, ami felettébb furcsa volt így azonnal pozíciókat veszítettem.”

„Aztán hatalmas forgalomba kerültem végig, és a második kiállásunkat is egy kicsit későn teljesítettük, így a gumik teljesen elfogytak. Általában az szokott lenni, hogy egy gyengébb időmérő után feljavulunk a versenyen, de ez most éppen fordítva történt Kínában.”

Perez remekül teljesített az első etapban, úgy tűnt, hogy ismét esélye lesz a dobogóra, sőt néhány kör erejéig még vezette is a futamot, mivel ellenfelei előbb álltak ki a bokszba.

A mexikói versenyző teljesítménye viszont visszaesett a közepes keverékeken, így végül pontot sem tudott szerezni.

„Azt kell mondanom, hogy nagyon csalódott vagyok” – nyilatkozta Perez. „Nagyon jól kaptam el a rajtot, és az egész első etap kiváló volt. Aztán, amint feltetettem a közepes keverékű gumikat, visszaesett a teljesítményem, úgy a 17. körtől.”

„Igazából azt gondolom, hogy egy három kiállásos stratégiával eredményesebb lehettem volna, de soha nem lehet tudni. Mindkét kiállás jó volt, bár egy kis időt vesztettem a kigyorsításnál, mivel gondok voltak a váltóval.”

„Ilyen a verseny, legközelebb jobbak leszünk.”

 

Kapcsolódó cikkek

A Sauber már a topcsapatokhoz méri magát

A 2019-es évadban már a középmezőny helyett a topcsapatokhoz méri magát a Sauber Forma-1-es csapata, az elmúlt idényben ugyanis minden istállónál nagyobb fejlődést sikerült elérniük – mondja Frederic Vasseur csapatfőnök.

Az F1 egy második versenyt is szeretne Kínában

A Forma-1 globális szponzorációért felelős főnöke, Murray Barnett a minap egy interjúban úgy fogalmazott, „imádnák”, ha lehetne egy második versenyük is Kínában.

Friss hírek