Hírek

A Sauber többet várt a Kínai Nagydíjtól

A Sauber istálló pilótái, Kamui Kobayashi és Sergio Perez csalódottságuknak adtak hangot a Kínai Nagydíjat követően, miután csak egyetlen pontot szereztek csapatuknak, jóllehet mindenki sokkal jobb eredményt várt tőlük.


A Sauber istálló pilótái, Kamui Kobayashi és Sergio Perez csalódottságuknak adtak hangot a Kínai Nagydíjat követően, miután csak egyetlen pontot szereztek csapatuknak, jóllehet mindenki sokkal jobb eredményt várt tőlük.

Kobayashi a harmadik helyről vághatott neki a mai megmérettetésnek, míg Perez – eltérő stratégiájának köszönhetően – volt, hogy a második helyen haladt.

Mindkét versenyzőnek problémái akadtak az abroncsokkal az 56 körös versenyen, és végül csak Kobayashi tudott pontot szerezni, méghozzá egyet, miután a tizedik helyre hozta be versenygépét.

„Természetesen csalódottak vagyunk a versenyen látottak miatt, hiszen az időmérő után mindannyian sokkal jobb eredményre számítottunk” – mondta a japán versenyző. „Nem vagyok biztos abban, hogy mi is történt pontosan a rajtnál, az autóm nem mozdult, ami felettébb furcsa volt így azonnal pozíciókat veszítettem.”

„Aztán hatalmas forgalomba kerültem végig, és a második kiállásunkat is egy kicsit későn teljesítettük, így a gumik teljesen elfogytak. Általában az szokott lenni, hogy egy gyengébb időmérő után feljavulunk a versenyen, de ez most éppen fordítva történt Kínában.”

Perez remekül teljesített az első etapban, úgy tűnt, hogy ismét esélye lesz a dobogóra, sőt néhány kör erejéig még vezette is a futamot, mivel ellenfelei előbb álltak ki a bokszba.

A mexikói versenyző teljesítménye viszont visszaesett a közepes keverékeken, így végül pontot sem tudott szerezni.

„Azt kell mondanom, hogy nagyon csalódott vagyok” – nyilatkozta Perez. „Nagyon jól kaptam el a rajtot, és az egész első etap kiváló volt. Aztán, amint feltetettem a közepes keverékű gumikat, visszaesett a teljesítményem, úgy a 17. körtől.”

„Igazából azt gondolom, hogy egy három kiállásos stratégiával eredményesebb lehettem volna, de soha nem lehet tudni. Mindkét kiállás jó volt, bár egy kis időt vesztettem a kigyorsításnál, mivel gondok voltak a váltóval.”

„Ilyen a verseny, legközelebb jobbak leszünk.”

Szólj hozzá!