Hírek

A Saubernél dühösek Buttonra

Kiakadt Jenson Buttonra annak monacói manővere miatt a Sauber csapatát irányító Monisha Kaltenborn.

Kiakadt Jenson Buttonra annak monacói manővere miatt a Sauber csapatát irányító Monisha Kaltenborn.

A korábbi világbajnok az Indianapolis 500-on szereplő Fernando Alonsót helyettesítette Monte-Carlo utcáin, a versenyt azonban nem tudta teljesíteni, egy előzési manőver közben ugyanis összeütközött Pascal Wehrleinnal, a baleset következtében pedig mindketten feladták a versenyt.

A stewardok természetesen kivizsgálták az esetet, és végül Buttont találták vétkesnek, aki megmozdulásáért 3 rajthelyes büntetést kap „soron következő idei versenyén”. Mivel azonban a 2009-es világbajnok idén várhatóan már nem ül autóba, a büntetés lényegében teljesen értelmetlen.

Amikor a Motorsport.com című lap arról kérdezte a Saubert irányító Monisha Kaltenbornt, dühös-e Buttonra a történtek miatt, a szakember így felelt: „Igen, az vagyok, mert nem értem, hogy kerülhetett sor egy ilyen dologra.”

„Nem értem, valaki hogy mérheti fel valaki ilyen rosszul a helyzetet. Esély sem volt az előzésre, ezért nem tudom, hogyan próbálhatott meg egy ilyen manővert.”

Kaltenborn hozzátette, saját teljesítményükkel sincs megelégedve.

„Nem volt meg az autó tempója, és ezen semmilyen stratégia nem segíthet. Ez szintén frusztráló. A mérnököknek most ki kell elemezniük, mi történik, hogy reagálni tudjanak rá.”

Szólj hozzá!


Ezt olvastad már?
Ezt olvastad már?
A kétszeres világbajnok Fernando Alonso azt mondja, csupán egyetlen topcsapat, a Red Bull ajtaja áll zárva előtte a 2018-as idény…