A spielbergi problémák után áttervezte benzinpumpáját a Mercedes

Fotó: Red Bull
Fotó: Red Bull

Lewis Hamilton múlt hétvégi műszaki problémája után egy áttervezett benzinpumpával érkezett a Brit Nagydíj helyszínére, Silverstone-ba a Mercedes csapata.

Hamilton kiesett a múlt hétvégi Osztrák Nagydíjon, méghozzá a benzinpumpa meghibásodása miatt. Mivel csapattársa, Valtteri Bottas sem ért célba, a Mercedes pont nélkül zárta a spielbergi futamot.

Bottas esetében a szervokormány hidraulikus nyomása szűnt meg, ez okozta a kiesését, a Mercedes pedig mindkét problémát azonosította, és megoldást is talált rájuk.

Mivel a benzinpumpa az erőforrással kapcsolatos meghibásodás, a Mercedes egy új tervezéssel állt elő, melyet gyári csapatán kívül a Williams és a Force India is megkap Silverstone-ban.

A problémákkal egyébként korábban nem találkozott a Mercedes, a német istálló azonban már a spielbergi verseny után leszögezte, azoknak semmi közük ahhoz, hogy a Francia Nagydíjon bevetették új motorspecifikációjukat.

 

Kapcsolódó cikkek

Bottas nagyon aggódott a dupla kerékcsere miatt

A Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas elárulta, nagyon aggódott amiatt, hogy csapatának sikerül-e hiba nélkül teljesítenie a vasárnapi Kínai Nagydíjra betervezett dupla kerékcserét.

Elszúrta idei autóját a Ferrari?

Nem megfelelő aerodinamikai koncepció mentén építette meg 2019-es Forma-1-es versenyautóját a Ferrari, amit nagyon nehéz lesz orvosolni – ezt mondja a korábbi világbajnok, Nico Rosberg.

Friss hírek