A Super Aguri péntek reggelig kapott határidőt - F1VILÁG.HU

A Super Aguri péntek reggelig kapott határidőt

HIRDETÉS

A Super Agurinak a pénteki első szabadedzésig meg kell egyeznie a befektetőkkel, máskülönben a Honda bojkottálhatja a kiscsapat indulását a hétvégi Spanyol Nagydíjon.

A Super Agurinak a pénteki első szabadedzésig meg kell egyeznie a befektetőkkel, máskülönben a Honda bojkottálhatja a kiscsapat indulását a hétvégi Spanyol Nagydíjon.

A Super Aguri és a befektetők között folyamatosan zajlanak a tárgyalások, miután a potenciális felvásárló, a Magma Group az elmúlt héten bejelentette, visszavonja ajánlatát.

Bár a Magma továbbra is tárgyalásban áll a Dubai International Capitallal, hogy új feltételek mellett ajánlatot tegyen a csapatnak, egyelőre még nem született egyezség.

Annak ellenére, hogy a Super Aguri teljes stábjával jelen van az európai futamok nyitóállomásának helyet adó spanyol Nagydíjon, megbízható források szerint a kiscsapat csak abban az esetben vehet részt a hétvégi futamon, ha még a ma este folyamán egyezségre jut a befektetőkkel.

A Honda Racing nagyon úgy tűnik, hogy nem kívánja többet támogatni a Super Agurit és a japán nagyvállalat dönt majd arról, indulhat, avagy sem a kiscsapat a hétvégi versenyen.

A Honda vezérigazgatója, Nick Fry kijelentette, a Super Agurinak azonnali megoldást kell találnia a kialakult helyzetre.

“Mindig is azon az állásponton voltunk, hogy a Honda minden lehetséges támogatást megadjon a Super Agurinak, azonban soha nem akartunk két Forma-1-es csapatot futtatni. Úgy gondolom, hogy már eddig is többet tettünk, mint azt bárki is elvárhatta volna, most az Agurinak kell biztosítania a versenyzéshez szükséges anyagi hátteret” – mondta Fry az Autosportnak.

Arra a kérdésre, hogy a Honda megakadályozhatja-e a Super Aguri indulását a hétvégi versenyen, ha nem születik egyezség a pénteki szabadedzések előtt, Fry a következőket mondta: “A megbeszélések jelenleg is folynak a befektetőkkel, azonban holnap reggelig semmit nem szeretnék erről nyilatkozni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!