Verstappen vs. Ocon

A szakadó eső miatt csúszik az időmérő rajtja

A versenyirányítás döntése értelmében a szakadó eső miatt legalább negyed órával később kezdődik majd a Maláj Nagydíj időmérő edzése.


A versenyirányítás döntése értelmében a szakadó eső miatt legalább negyed órával később kezdődik majd a Maláj Nagydíj időmérő edzése.

A Forma-1-es mezőny ezen a hétvégén eddig megúszta az esőt Sepangban, az időmérő előtt azonban leszakadt az ég.

Ha az eső nem hagy alább, újabb csúsztatás várható. Ráadásul az előrejelzések szerint később újabb eső érkezhet. Malajziában persze mindez cseppet sem meglepő.

Az újabb 15 perces halasztások után magyar idő szerint legkorábban 09:45-kor kezdődhet meg a kvalifikáció.

A safety car közben tesztelte a pályát, de rengeteg víz állt még az aszfalton, így alkalmatlan lett volna arra, hogy az F1-es autók kihajtsanak a pályára.

Az eső bő fél óra után elállt, a pálya egyre jobb állapotba került, és a biztonsági autó harmadik tesztköre után a versenyirányítás közölte, magyar idő szerint 09:50-kor elrajtolhat az időmérő.

 

Kapcsolódó cikkek

Ekkor kezdődik az F1-es időmérő Abu Dhabiban

A 2018-as F1-es szezon elérkezett utolsó időmérőjéhez, az Abu Dhabi Nagydíj kvalifikációjához, ahol a szabadedzések alapján mindhárom nagycsapat esélyes lehet a pole pozícióra.

Már 2019-ben átalakulhatnak a Forma-1-es időmérők!

A legfrissebb hírek szerint már a 2019-es idényre átalakíthatják az időmérő edzések formátumát a Forma-1-ben – az eddigi három helyett jövőre már négy szegmensre oszthatják a kvalifikációt.

Alonso: Ez vicces, nagyon vicces…

Fernando Alonso, a McLaren F1-es versenyzője kifakadt Kevin Magnussenre, a Haas versenyzőjére – a spanyol kritikus megjegyzésekkel illette a dán pilótát.

Friss hírek