A szezon közepén már dobogóra állna a Honda - F1VILÁG.HU

A szezon közepén már dobogóra állna a Honda

HIRDETÉS

A gyenge szereplés miatt igencsak komoly nyomás nehezedik a Honda motorsport-főnökére, Arai Jasuhisára – ezt maga a szakember árulta el a minap.


A gyenge szereplés miatt igencsak komoly nyomás nehezedik a Honda motorsport-főnökére, Arai Jasuhisára – ezt maga a szakember árulta el a minap.

A japán gyártó az idei esztendőben ismét a McLaren partnereként szerepel a Forma-1-ben, az évad első versenyei azonban igencsak gyengére sikeredtek a páros számára.

Pedig egy korábbi közleményben a Honda azt jósolta, már a Brit Nagydíj előtt összejöhet a dobogó, az évad végére pedig az élcsapatokkal viaskodhatnak majd.

A McLarennek azonban egyelőre a pontszerzés sem jött össze, Arai pedig elismerte, nagy nyomás nehezedik rá, noha minden támogatást megkap.

„Ausztráliában nem értünk el valami jó eredményt, de versenyről-versenyre fejlődtünk, a Honda vezérkara pedig nagyon elégedett” – mondta a szakember.

„Nagyszerű történelmünk van a McLarennel: ott van például 1988 (15 győzelem 16 versenyen). Mindenki erre gondol, szóval igencsak nagy a nyomás rajtam.”

„Jerezhez képest már óriásit javultunk a barcelonai versenyre, nagyon sok minden változott. Hatalmas erőfeszítéseket teszünk. A motorerő, illetve az erőforrás karakterisztikája is módosult. Majdhogynem egy új motorunk van már.”

„Már felállítottam egy tervet arra vonatkozóan is, hogy milyen új elemek lesznek versenyről-versenyre. Ezzel a tervvel pedig szeretnénk elérni céljainkat az év közepére.”

„Sajnos a Spanyol Nagydíjon váratlan helyzetbe kerültünk. Úgy hittük, hogy összejöhet a pontszerzés, de sajnos gondok támadtak Fernando autójával (fékhiba – a szerk.), szóval nagyon gyenge eredményeket értünk el.”

Hirdetés

„De talán Monacóban, vagy Kanadában sokkal jobb esélyünk lesz a pontszerzésre, és reményeink szerint az év közepén már a dobogóra is felállhatunk.”

„Silverstone-ban nagyon fontos hazai versenye lesz a csapatnak – tempós kanyarok, magas átlagsebesség –, szóval az európai szezon közepére már szeretnénk elérni céljainkat.”

Arra a kérdésre, hogy a Ferrari vagy a Williams fogható lesz-e idén, a Honda motorsport-igazgatója így felelt: „Igen, biztosan. Év végére pedig a Mercedest is megfoghatjuk. Ez a célunk.”

A szakember úgy hiszi, a McLaren-Honda páros a jövőben hasonló sikerekre lehet képes, mint annak idején.

„Őszintén hiszem – lehetünk ismét olyan eredményesek, és dominálhatunk a Forma-1-ben. Jövőre már láthatják is.”

Arai cáfolta azokat a híreszteléseket, melyek szerint a McLarennél kezdenek egyre türelmetlenebbé válni.

„A partnerség nagyon szoros, remek a kommunikációnk a McLarennel. Mindenki együtt dolgozik, boldogan, mosolyogva. Rengeteg ötletünk van, amit napról-napra megvitatunk a McLarennel.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!