A szezonzáró után is tesztelhet a mezőny

Az évadzáró Brazil Nagydíjat követően Interlagosban tesztelhetik a Forma-1 2014-es abroncsait a királykategória csapatai.


Az évadzáró Brazil Nagydíjat követően Interlagosban tesztelhetik a Forma-1 2014-es abroncsait a királykategória csapatai.

Az AUTOSPORT című angol szaklap értesülései szerint az ötletet a Sport Munkacsoport szerdai ülésén meg is vitatják majd a jelenlévők – a tervek szerint az alakulatok két-három napot töltenének el a Brazil Nagydíj helyszínén a szezonzáró után.

A Pirelli motorsport-igazgatója, Paul Hembery elárulta, az ötlet múlt hétvégén, Silverstone-ban merült fel, amikor Jean Todttal, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnökével, valamint Bernie Ecclestone-nal, a Forma-1 teljhatalmú urával egyeztetett.

„Jeannak volt néhány ehhez hasonló jó ötlete, és úgy érezte, tennünk kell valamit annak érdekében, hogy megoldást találjunk, és könnyebben tesztelhessünk a jövőben” – mondta Hembery az AUTOSPORT-nak.

„Felvetettük, hogy lehetne csinálni valamit a bajnokság végén két-három napon át, mely segíthetne dönteni a végleges megoldásokat tekintve. Rendben, az autók sokat változnak 2014-re, de ahogy láthatjuk, az idei versenygépek nagyon-nagyon gyorsak.”

„A legjobb és leghatásosabb az, ha az idei autókkal próbáljuk ki a gumikat.”

Hembery kifejtette, a Pirelli nem várja el, hogy minden csapat megjelenjen a teszten, azonban a teljes mezőny számára elérhetővé teszi majd új abroncsait, ha végül zöld utat kap a gyakorlás.

Márpedig nagyon úgy tűnik, hogy zöld utat kap, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) ugyanis hétfőn este hivatalos közleményben jelentette be, hogy változtat az idényközi tesztekre vonatkozó szabályokon – ennek megfelelően pedig már a július közepén esedékes fiatal versenyzők tesztjén is részt vehetnek a csapatok aktív pilótái.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!