Verstappen vs. Ocon

A taktikára épít a McLaren párosa Szingapúrban

A McLaren Szingapúrban sem váltotta meg a világot, Jenson Button a 8., Sergio Perez a 14. helyről rajtol majd vasárnap. A két pilóta eltérő módon értékelte az időmérő edzését, de mindketten pontokkal akarnak távozni az éjszakai futamról.


A McLaren Szingapúrban sem váltotta meg a világot, Jenson Button a 8., Sergio Perez a 14. helyről rajtol majd vasárnap. A két pilóta eltérő módon értékelte az időmérő edzését, de mindketten pontokkal akarnak távozni az éjszakai futamról.

„Az autó rendben volt, és azt kell mondanom, hogy ez egy elfogadható időmérő edzés volt számunkra. Van még fejlődnivalónk, de rengeteget dolgoztunk a beállításokon, és elégedett vagyok az elért javulással”- értékelt Button.

„Meglátjuk, mit tehetünk azért holnap, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki a helyzetből. Izgalmasnak ígérkezik a verseny, mert a gumik nagyon szokatlanul viselkednek. Éppen emiatt számtalan különböző taktikára lehet majd számítani, érdekes lesz látni, melyik hogyan működik majd.”

„Nehéz lesz megelőzni az előttünk lévő autókat, de meglátjuk, mit tehetünk. Már nagyon várom. Mindig nagyon kemény az itteni verseny, de ezért edzünk”- zárta a legedzettebb pilóták közé tartozó Button.

A másik autóval Sergio Perez már a Q2-ben elvérzett, a 14. helyről rajtol majd. „Csalódott vagyok, mert úgy vélem, a Q3-ban lett volna a helyem. A Q2-ben javult a pálya, én viszont már nem tudtam javulni, az autó hátulja nem volt az igazi, és így nem tudtam kihozni a maximumot a kocsiból”- nyilatkozta a mexikói, aki szerint a harmadik edzésen elvégzett módosításokkal rossz irányba indultak el, ráadásul a forgalommal is meggyűlt a baja a második etapban.

„Mindezek után nem a holnapi lesz az egyik legkönnyebb versenyem. Nehéz előzni, ezért jó taktikára és jó versenytempóra van szükségünk. De még nincs minden veszve. Korábban is láthattuk, hogy itt bármi megtörténhet, ráadásul nagy a különbség a két gumi közt, ami hatással lesz a taktikákra. Mindenesetre pontokat akarunk szerezni”- fogadkozott Perez.

 

Kapcsolódó cikkek

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Riportfilm a McLaren autóbemutatójáról

A McLaren Forma-1-es csapata folytatta az autóbemutatók sorát csütörtökön: az MCL34-es kódjelű versenyautóról Wokingban hullt le a lepel. A prezentációról exkluzív riportfilmet mutatunk!

A McLaren is bemutatta 2019-es versenyautóját!

Wokingi központjában mutatta be 2019-es Forma-1-es betontorpedóját a McLaren – az elmúlt években küszködő istállónál azt remélik, végre sikerül a fejlődés útjára lépni.

Élő közvetítés: A McLaren autóbemutatója

Magyar idő szerint 13 órakor mutatja be 2019-es versenyautóját a McLaren Forma-1-es csapata. Az MCL34-es prezentációját élőben közvetítjük itt, az F1VILÁG.HU-n!

Ma érkezik a McLaren új versenyautója

A McLaren folytatja a Forma-1-es autóbemutatók sorát csütörtökön – a wokingi gárda lerántja a leplet MCL34-es kódjelű versenyautójáról.

Friss hírek