A Team Lotus megtartja zöld-sárga festését - F1VILÁG.HU

A Team Lotus megtartja zöld-sárga festését

HIRDETÉS

Bár esélye volt annak, hogy jövőre négy arany-fekete festésű autó lesz a mezőnyben, a Team Lotus vezetése bejelentette, hogy megtartja jelenlegi zöld-sárga színeit 2011-ben.



Bár esélye volt annak, hogy a következő idényben négy arany-fekete festésű versenygép lesz a mezőnyben, a Team Lotus vezetése bejelentette, hogy megtartja zöld-sárga színeit, ugyanis nevetséges lenne, ha azokat színeket használná, mint a Lotus Renault.

A Group Lotus a hét elején jelentette be, hogy bevásárolta magát a Renault F1 Teambe, és névadó szponzora lesz a csapatnak, ráadásul visszahozza az arany-fekete festést, amit a Heikki Kovalainen és Jarno Trulli alkotta Team Lotus is használni szeretett volna 2011-ben.

A Team Lotus vezére, Tony Fernandes azonban szombaton megerősítette, hogy átgondolta a dolgot, és úgy érzi, jobban járnak, ha maradnak a jelenlegi zöld-sárga festésnél, hiszen nem lenne értelme ugyanolyan színsémával rajthoz állniuk, mint amivel riválisuk fog jövőre.

„Nincs problémám azzal, hogy két Lotus csapat lesz a mezőnyben a jövő évben” – mondta Fernandes az Autosportnak.

„Azonban azt gondolom, hogy nevetséges lenne, ha mindketten az arany-fekete színsémát használnánk, és azt hiszem, megerősíthetem, hogy változtatni fogunk tervünkön a festést illetően.”

„Kijelentettük mindenki számára, hogy arany-fekete színeket fogunk használni jövőre, és nem leszek olyan gyerekes, hogy azt mondjam, mi jöttünk ki először ezzel a tervvel, így ragaszkodni fogunk ehhez.”

„Már el is készítették a festésüket, át is festették arany-feketére az autójukat, tehát mindenki számára világosan jelezték, hogy mi a szándékuk, így hát legyen.”

„Azonban minden rosszban van valami jó, és számos levelet kaptam az emberektől, akik arra hívták fel a figyelmemet, hogy az arany-fekete festéssel egy dohánygyárat (John Player Special) reklámoznánk.”

Hirdetés

“Azonban szükségem van erre a bonyodalomra? Egyértelmű, hogy nem.”

„És az FIA tegnapi bejelentése után, miszerint 2013-tól érkeznek a zöld motorok a Forma-1-be, milyen szín is lehetne találóbb, mint a zöld? Éppen ezért, a rajongóink reakciója alapján szinte biztosan mondhatom, hogy maradunk a zöld-sárga festésnél.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!