Verstappen vs. Ocon

A topcsapatoknál is jobban fejlesztett idén a Sauber?

Fotó: Alfa Romeo Sauber
Még a topcsapatoknál is jobban fejlesztett a Sauber a 2018-as Forma-1-es szezonra – ezt mondja a Force India ügyvezetője, Otmar Szafnauer.

Még a topcsapatoknál is jobban fejlesztett a Sauber a 2018-as Forma-1-es szezonra – ezt mondja a Force India ügyvezetője, Otmar Szafnauer.

A svájci kiscsapat mindössze 5 pontot szerzett a tavalyi évben, így a konstruktőri tabella utolsó helyén zárt: a Sauber a Ferrari egy évvel korábbi motorját használta 2017-ben, ez volt a küszködés egyik legfőbb oka.

A hinwili gárda viszont idén már az Alfa Romeo támogatását élvezi, ráadásul a Ferrari aktuális erőforrását használhatja. Habár a szezonnyitón még ők voltak a leglassabbak, azóta rendre a középmezőnyben csatáznak, és alkalmanként a Q3-ba is beverekszik magukat az időmérőkön.

„Fogalmam sincs, hogyan tudtak ilyen meredek fejlesztési görbét produkálni” – mondta az Autosport című lapnak Otmar Szafnauer, a Force India ügyvezetője.

„Szerintem tavalyról idénre a topcsapatoknál is jobban fejlesztettek. Onnan, ahol tavaly végeztek, eljutni oda, ahol most tartanak… Mindenkinél jobban fejlesztettek.”

„Nem tudom, hogyan történik ez egy kis csapatnál, de ki kell derítenünk, mert okos srácok.”

A Sauber fejlesztési tempója Kimi Räikkönen számára is meggyőző volt, aki 2019-ben náluk folytatja majd pályafutását.

A Force Indiánál viszont figyelmeztetnek: lehet, hogy az idei fejlesztések megbosszulják majd magukat jövőre.

„Nem tudom, ők mikor álltak le az idei autó fejlesztésével – mi ugyanis elég régen leálltunk, hogy a jövő évre fókuszáljunk” – magyarázta Szafnauer.

„Ha ők folytatták az autó fejlesztését azokon a területeken, melyeket nem lehet átmenteni a jövő évre, az árthat nekik. Ha sikerül átmenteni, akkor mindaz, amit idén megtanultak, jövőre is működni fog.”

„Mindenesetre lenyűgözött a fejlesztési tempójuk, nagyon-nagyon meggyőző.”

 

Kapcsolódó cikkek

Bemutatták: Ilyen lesz a Racing Point F1-es autója

Torontóban, egy ünnepélyes prezentáció keretében mutatta be 2019-es Forma-1-es versenyautójának kinézetét a Racing Point F1 csapata. Az elmúlt években Force India néven ismertté vált istálló az előttünk álló szezonban a Sergio Perez – Lance Stroll kettőssel vág neki a világbajnoki küzdelmeknek.

Nem lesz Lola a Force Indiából

Szerette volna használni a Lola nevet a Forma-1-ben a Force India, ám végül Racing Point néven folytatja szereplését a csapat 2019-ben.

A Sauber már a topcsapatokhoz méri magát

A 2019-es évadban már a középmezőny helyett a topcsapatokhoz méri magát a Sauber Forma-1-es csapata, az elmúlt idényben ugyanis minden istállónál nagyobb fejlődést sikerült elérniük – mondja Frederic Vasseur csapatfőnök.

Friss hírek