A Toro Rosso előnyben lehet a szezon elején - F1VILÁG.HU

A Toro Rosso előnyben lehet a szezon elején

HIRDETÉS

A Scuderia Toro Rosso csapatmenedzsere, Massimo Rivola bízik benne, hogy az olasz alakulat előnybe kerülhet azzal, hogy tavalyi autójával vág neki a 2008-as világbajnoki sorozatnak.

A Scuderia Toro Rosso csapatmenedzsere, Massimo Rivola bízik benne, hogy az olasz alakulat előnybe kerülhet azzal, hogy tavalyi autójával vág neki a 2008-as világbajnoki sorozatnak.

A Red Bull fiókcsapata jelenleg is keményen dolgozik új autóján, ám azt nagy valószínűséggel csak a szezon ötödik állomásának helyet adó Török Nagydíjon veti be, addig pedig a tavalyi autó egy módosított változatával áll rajthoz a versenyeken.

Rivola azonban úgy gondolja, hogy a tavalyi évben szerzett tapasztalatukkal előnybe kerülhetnek a régi autó használatával a szezon elején.

“Az eddigi tesztek alapján azt mondhatjuk, hogy a középmezőnyben vagyunk” – mondta a szakember az Autosprintnek adott nyilatkozatában. “Ez két dolgot jelent, az első pozitív dolog, a második viszont igazolásra szorul. Először is már majdnem teljesen készen állunk az első versenyre, azonban figyelembe kell vennünk azt is, hogy riválisaink tovább javulnak ez idő alatt, ami még keményebb munkára kell, hogy ösztönözzön bennünket.”

“A mi filozófiánk mindenesetre az, hogy folytassuk a 2007-es autó fejlesztéseit, amelynek még vannak határai, és amelynek a megbízhatósága kiváló kell, hogy legyen. Az első versenyeket ezen kockázati tényezők nélkül kell megkezdenünk, és készen kell állnunk arra is, hogy kihasználjuk ellenfeleink esetleges problémáit, amelyek érdekes lehetőségeket nyithatnak meg előttünk. Nekünk mindenképpen célba kell érnünk.”

A Toro Rosso a Sebastian Vettel Sebastien Bourdais párossal vág majd neki a 2008-as idénynek, és Rivola bevallotta, teljes mértékben elégedett csapata versenyzői felállásával.

“Bourdais könnyedén beilleszkedett, míg Vettel bizonyította, továbbra is jól érzi magát a csapatban, és az egykörös teljesítménye is kiváló” – magyarázta a szakember. “Az STR2B egyre jobb és azt kell mondjam, hogy a 2007-es Maláj Nagydíj óta Giorgio Ascanelli valami olyan újat és pozitívat hozott a csapathoz, amellyel könnyebbé vált a munka. A Török Nagydíjon már az új autóval állhatunk rajthoz, mellyel egy új fejezet veszi kezdetét.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!