A Toro Rosso szerint versenyeket nyerhetnek a Hondával

Fotó: Scuderia Toro Rosso
Fotó: Scuderia Toro Rosso

A Toro Rosso technikai igazgatója, James Key szerint az olasz istállónak akár arra is lehetősége lehet majd, hogy győzzön jelenlegi motorpartnerével, a Hondával.

A faenzai kiscsapat az idei évtől kezdve használja a japánok erőforrásait azok után, hogy a McLarennel folytatott hároméves együttműködés kudarcba fulladt.

A Toro Rossónál egyelőre remekül együtt tudnak dolgozni a Hondával, ezt James Key technikai igazgató árulta el nemrég.

„A mézesheteknek már rég vége. A partnerségünk igazán elmélyült, az együttműködésünk példaértékű” – mondta a szakember.

„Egy olyan kihívás ez, melynek örömmel álltunk elébe, hiszen soha nem volt lehetőségünk arra, hogy ilyen szorosan együttműködjünk egy motorgyártóval. Gyári csapatként nagyobb a felelősségünk. Ez most egy teljesen más helyzet, mintha szimplán motorvásárlók lennénk.”

„A pályán könnyebbé vált az életünk, mert úgy látom, hogy a Honda minden egyes kívánságunkat lesi.”

A legfrissebb hírek szerint 2019-ben a Red Bull nagycsapata, a Red Bull Racing is Honda-motorokra válthat, Key azonban azt mondja, a Toro Rosso is képes lehet a győzelemre.

„Hol van az leírva, hogy mást csapatok nem győzhetnek? Úgy gondolom, abszolút megvalósítható, hogy felzárkózzunk a legjobb csapatokhoz. És némi szerencsével a dobogó kétségkívül elérhető.”

„Hosszabb távon pedig olyan helyzetbe akarunk kerülni, hogy versenyeket nyerjünk a Hondával.”

 

Kapcsolódó cikkek

Verstappen a szezon felénél már győzni akar

A Red Bull versenyzője, Max Verstappen azt reméli, az idei szezon felénél már képesek lehetnek arra, hogy a győzelmekért harcoljanak a Mercedes és a Ferrari ellen.

Friss hírek