A Toro Rossót lenyűgözte Sainz profizmusa

Igazán figyelemreméltó fejlődést ért el a 2016-os Forma-1-es szezonban Carlos Sainz – nyilatkozta a Toro Rosso csapatfőnöke, Franz Tost.


Igazán figyelemreméltó fejlődést ért el a 2016-os Forma-1-es szezonban Carlos Sainz – nyilatkozta a Toro Rosso csapatfőnöke, Franz Tost.

A spanyol tehetség még Max Verstappen csapattársaként kezdte az évet, a holland versenyzőt azonban a Spanyol Nagydíj előtt előléptették a Red Bull Racinghez.

Bár Sainz állítja, nem ez volt az oka, de tény, ettől a pillanattól kezdve maga a spanyol versenyző is elkezdett remekelni a Toro Rossónál, és jobbnál jobb eredményeket ért el.

Teljesítményével pedig a csapatvezetés figyelmét is felkeltette.

„Nagyon lenyűgözött a vezetése, de az még jobban, hogy ilyen remek ütemben tanult – mert ez döntő fontosságú” – mondta Franz Tost, az olasz kiscsapat főnöke az Autosportnak.

„Láthat, hogy egyre jobb és jobb lesz, és továbbra is nagyon pozitív a hozzáállása, és nagyon szórakoztatónak tartjuk a vele való közös munkát.”

„Hatalmas technikai szakértelmemmel rendelkezik, és kiváló visszajelzéseket ad a mérnököknek. És nagyon érzi az autót esőben is, ahogyan azt láthattuk Interlagosban. És mindezen tényezők miatt ő egy nagyon jó versenyző.”

Tost kifejtette, az is lenyűgözte őt, ahogy Sainz kezelte a helyzetet, miszerint nem őt, hanem Verstappent ültették Daniil Kvyat helyére a Red Bullnál.

„Ő még nagyon-nagyon fiatal, és szerintem ő is pontosan tudja, hogy a Toro Rosso a legjobb csapat számára most – főleg jövőre. Nagyon várom már az új idényt.”

„Carlos még csak 22 éves – korábban az ő korában a versenyzők még csak nem is versenyeztek a Forma-1-ben. A fiatalok azt gondolják, kifutnak az időből, de ez nem így van. Még annyira fiatalok, rengeteg lehetőség áll előttük.”

„Majd meglátjuk, milyen eredményt érünk el az új szabályok közepette.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!