A Toyota a tökéletes megbízhatóságra hajt 2009-ben - F1VILÁG.HU

A Toyota a tökéletes megbízhatóságra hajt 2009-ben

HIRDETÉS

A Toyota mindent megtesz azért, hogy megoldja azokat a problémákat, amik hátráltatták versenyzőit az elmúlt idényben, és egy tökéletesen megbízható autóval kezdhesse meg a jövő évet az F1-ben, mondta a csapat főnöke, Tadashi Yamashina.

A Toyota mindent megtesz azért, hogy megoldja azokat a problémákat, amik hátráltatták versenyzőit az elmúlt idényben, és egy tökéletesen megbízható autóval kezdhesse meg a jövő évet az F1-ben, mondta a csapat főnöke, Tadashi Yamashina.

A japán nagyvállalat eredményes szezont zárt, az 5. helyen végzett a konstruktőrök versenyében, és 2006 után megszerezte első dobogós helyezését a Forma-1-ben.

A Toyota vezetése azonban nincs teljesen megelégedve, mert versenyzői többször csak az autó gyenge megbízhatósága miatt nem tudtak előrébb végezni a mezőnyben, így ez az a terület, ahol a csapatnak mindenképpen fejlődnie kell.

Mindez nem lesz egyszerű, hiszen a jövő évben bevezetésre kerülő új szabályok előírják, hogy egy motornak már nem csak kettő, hanem három versenyhétvégét kell kibírnia, és több olyan eszköz – beleértve a KERS rendszert – is az autóba kerül, melyek még igencsak kiforratlanok.

A Toyota csapatvezetője azonban figyelmeztet: nem szabad elidőzniük az elmúlt szezon pozitív dolgain, hanem már most teljes erőbedobással azon kell lenniük, hogy megoldják korábbi problémáikat, hogy jövőre megszerezhessék első győzelmüket a királykategóriában.

“Nem szabad abba a hibába esnünk, hogy elidőzünk a szezon pozitív oldalán” – mondta Yamashina. “A Toyota célja az F1-ben a győzelem, és ezt a célt nem sikerült elérnünk 2008-ban. Voltak továbbá más csalódást keltő eredményeink is, mikor sokkal többre számítottunk, mint például a Fuji Speedway-en.”

“A megbízhatóságunk a többi csapathoz képest jónak mondható, azonban még így is vesztettünk néhány alkalommal pontokat a különböző problémák miatt, így mindent el kell követnünk annak érdekében, hogy minden nemű megbízhatósági hibát elűzzünk, az elvesztett pontok nagyon drágák a bajnokság szempontjából.”

“Versenyzőinket biztosítottuk afelől, hogy 100%-os megbízhatóságra törekszünk, még akkor is, ha tudjuk, ez nagyon nem lesz egyszerű, de minden eddiginél keményebben fogunk dolgozni, hogy sikerüljön” – folytatta a japán szakember, aki elégedett csapata idei évben elért eredményeivel.

“Büszke vagyok arra a fejlődésre, amit 2008-ban elértünk. Sikerült elérnünk egyik kitűzött célunkat, méghozzá azt, hogy visszatérjünk a dobogóra. Továbbá azt is megmutattuk, hogy van bennünk potenciál, és több alkalommal is harcban voltunk az élmezőnnyel.”

“Azonban rengeteg a tennivaló, és nagyon keményen kell dolgozunk azért, hogy ezt a szintet tartani tudjuk a fejlődés terén a jövőben, mert csak így érhetjük el céljainkat: a futamgyőzelmeket, és a bajnoki címet” – tette hozzá Yamashina.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!