A Toyota elnöke nyugalomra inti csapatát - F1VILÁG.HU

A Toyota elnöke nyugalomra inti csapatát

HIRDETÉS

A Toyota F1 elnöke, John Howett nyugalomra intette csapatát, miután nagyon gyengén teljesített a hétvégi Monte-Carlói Nagydíjon, pedig kiváló formában kezdte meg az idei évet.

A Toyota F1 elnöke, John Howett nyugalomra intette csapatát, miután nagyon gyengén teljesített a hétvégi Monte-Carlói Nagydíjon, pedig kiváló formában kezdte meg az idei évet.

A japán nagyvállalat, története eddigi leggyengébb hétvégéjét teljesítette a Forma-1-ben, hiszen versenyzői az utolsó két helyről vághattak neki a futamnak, és végül egyetlen pontot sem szereztek Monacóban.

Howett azonban nyugalomra intette csapatát, mert úgy gondolja, a monacói botlás egyszeri eset volt, és hamarosan ismét visszatérnek oda, ahol a szezon első négy futamán voltak, mikor folyamatosan harcban voltak a dobogós helyezésekért.

“Sokkolóan ért minket a hétvégi teljesítményünk” – mondta Howett az Autosportnak. “Azonban higgadtnak kell maradnunk, mindent el kell követnünk, hogy megértsük, mi volt a gond, és tovább kell fejlődnünk. Először is meg kell vizsgálnunk, hogy valóban a pálya lassabb részei miatt voltunk-e gondban. A következő hetek nagyon fontosak lesznek.”

“Azért eshetett vissza a teljesítményünk az elmúlt két versenyen (Barcelona, Monaco), mert valami hiányzott az aerodinamikai területen, vagy talán a mechanikai tapadás nem volt megfelelő, egyelőre még vizsgáljuk a dolgot.”

Howett továbbá cáfolta azon híreszteléseket, melyek szerint csapata mindenképpen kivonul a Forma-1-ből, függetlenül attól, mik lesznek a szabályok a 2010-es idényben.

“Fogalmam nincs, honnan jöttek ezek a híresztelések” – mondta. “Azonban egyértelmű, hogy részt akarunk venni a jövő évi bajnokságban. Nem egyszerű a helyzetünk, ugyanis az idei nevezési határidő sokkal korábban van, mint az elmúlt években.”

“Jelenleg pedig az van, hogy egészen addig, amíg nem tisztázódnak a dolgok, nagyon nehéz beadni a nevezéseket.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!