A Toyota még nem mondott le az idei győzelemről - F1VILÁG.HU

A Toyota még nem mondott le az idei győzelemről

HIRDETÉS

A Toyota F1 elnöke, John Howett szerint csapatának minden esélye megvan arra, hogy még idén megszerezze első győzelmét az F1-ben, így meg sem fordult a fejükben, hogy leállítsák idei autójuk fejlesztését.

A Toyota F1 elnöke, John Howett szerint csapatának minden esélye megvan arra, hogy még idén megszerezze első győzelmét az F1-ben, így meg sem fordult a fejükben, hogy leállítsák idei autójuk fejlesztését.

A kölni bázisú gárda az elmúlt időben minden szezont az első futamgyőzelme reményében kezdett meg, ám a célt eddig még nem sikerült elérnie.

A Toyota kiválóan alkalmazkodott az idei szabályokhoz, és fantasztikusan kezdte az évet, amit az is bizonyít, hogy az első négy tengerentúli futamon háromszor a dobogón ünnepelhetett, sőt Bahreinben jó eséllyel pályázott a győzelemre, miután pilótái az első sorból rajtolhattak.

Bár azóta is folyamatosan ott van a pontszerző helyeken, a csapat teljesítménye valahogy visszaesett az elmúlt időben, és az európai versenyeken egyszer sem állhatott még fel a dobogóra, miközben riválisai egyre jobban teljesítenek.

Howett azonban úgy gondolja, csapata minden eddiginél közelebb áll ahhoz, hogy elérje célját, és megszerezze első győzelmét a királykategóriában, így még nem szabad teljesen átcsoportosítaniuk erőforrásaikat a jövő évi projektre.

“Nem azért vagyunk a sportban, hogy a létszámot növeljük, célunk az, hogy versenyeket nyerjünk, és úgy érzem, minden eddiginél közelebb állunk ehhez” – mondta a szakember a csapat előzetesében.

“A legbiztosabb módja annak, hogy megszerezzük első futamgyőzelmünket, hogy továbbra is nagyon keményen dolgozunk az idei autó fejlesztésén, hogy egyre jobb teljesítményt tudjunk kihozni belőle.”

“A csapat összes dolgozója azon van, hogy sikerüljön kihozni a TF109-ben rejlő potenciált. Majd meglátjuk, miként alakul a szezon hátralévő része, azonban a szenvedélyünk és az elhivatottságunk megvan ahhoz, hogy még az idei évben győzelmet arassunk.”

Miközben a szezon ezen szakaszában már a jövő évi modellen is keményen kell dolgozni, Howett szerint csapatának minden oka megvan arra, hogy tovább folytassa idei autója fejlesztését, ugyanis véleménye szerint még befoghatják riválisaikat az év végéig.

“Vannak még céljaink, amiket el akarunk érni az idei évben, így nem is fontolgatjuk, hogy minden erőforrásunkat átmozgatjuk a 2010-es autó fejlesztésére” – magyarázta.

Hirdetés

“Természetesen már dolgozunk a jövő évi autón, ahogy azt mindig is terveztük, de továbbra is keményen hajtunk, hogy még többet kihozhassunk a TF109-ből. Egy igen jó alapunk van az idei évben, így most azon kell lennünk, hogy még többet kihozzunk a csomagunkból.”

“Teljes gőzzel kell folytatnunk a fejlesztési programunkat, hiszen tudjuk, hogy az előttünk állók még befoghatóak, így minden extra teljesítményért keményen meg kell harcolnunk” – tette hozzá a csapatfőnök, aki szerint még nem lőttek el minden puskaport.

“Még számos lehetőség maradt a 2009-es idényben, így meg vagyok győződve arról, hogy az évad csúcspontja még nem érkezett el számunkra.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!