A Toyota nem szándékozik elhagyni a Forma-1-et - F1VILÁG.HU

A Toyota nem szándékozik elhagyni a Forma-1-et

HIRDETÉS

A Toyota Racing elnöke, John Howett úgy gondolja, hogy hosszú, fényes jövő áll a sportban a japán cégóriás előtt, amennyiben a Forma-1 megtartja jó hírnevét, és továbbra is a motorsportok királykategóriája marad.

A Toyota Racing elnöke, John Howett úgy gondolja, hogy hosszú, fényes jövő áll a sportban a japán cégóriás előtt, amennyiben a Forma-1 megtartja jó hírnevét, és továbbra is a motorsportok királykategóriája marad.

Azt követően, hogy a Honda decemberben sokkoló bejelentést tett, miszerint azonnali hatállyal leállítja forma-1-es programját és elhagyja a királykategóriát, egyre több hír kapott szárnyra, miszerint a másik japán autógyár, a Toyota is kiszállhat a sportból.

Howett azonban a TF109-es tegnapi bemutatóján megerősítette, egészen addig, míg a költségcsökkentő intézkedésekkel nem butítják le a sportot, a Toyota biztosan részt vesz a világbajnokságban.

“Üzleti szempontból a csapatnak hosszú jövője van” – mondta a szakember. “A legfőbb kérdés már csak az, hogy a Forma-1 biztosítani tudja-e azt a szintet és visszahozza-e azt a befektetést, amit a Toyota elvár. Ha továbbra is a motorsportok királykategóriája marad, és különleges technológiai kihívást jelent, akkor azt mondhatom, hogy hosszú és fényes jövő áll a csapat előtt a sportban.”

A költségek mielőbbi drasztikus csökkentése érdekében, az elmúlt hónapokban igen sok javaslat érkezett, melyek szinte kivétel nélkül érintették az egységes elemek bevezetését, mellyel a Toyota vezérkara szerint nagyon vigyázni kell.

Howett szerint meg kell akadályozni, hogy túl sok egységes elem kerüljön bevezetésre: “Ha a sportot nagyon lebutítják, vagy túlságosan sok egységes elemet kényszerítenek a rendszerbe, a Forma-1 pontosan ugyanolyan lesz, mint egy másik versenyszéria. Biztos vagyok abban, hogy ilyen esetben drasztikusan csökkenne az érdeklődés.”

“Azonban a FOTA (a Forma-1-es csapatok szövetsége) úgy ért el komoly sikereket a költségcsökkentés terén, hogy közben a Forma-1 megtartotta lényegét, és ez különösen előnyös a jelenlegi gazdasági helyzetben” – tette hozzá Howett.

A Toyota története során először termelt veszteséget a tavalyi évben, azonban az elnök szerint ennek nincs kihatása a japánok forma-1-es programjára.

“A jelenlegi gazdasági helyzet mindenkit érint” – mondta. “A legtöbb sportot érinti a válság, ez elkerülhetetlen, amikor valamilyen gazdasági trend alakul ki. Azonban úgy gondolom, hogy a Forma-1 jó helyzetben van a globális elérése miatt.”

“Ha egy sport egy szűk földrajzi területre fókuszál, nagyon sérülékennyé válik a jelenlegi helyzetben, azonban a különböző régiókra másképpen hatnak ezek a jelenségek, így azt gondolom, hogy a Toyota és a Forma-1 is kisebb kockázatnak van kitéve. Nem látok okot arra, hogy ne javíthatnánk tovább a Forma-1 népszerűségén a következő években.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!