A Toyota nem tervezi eladni f1-es nevezését - F1VILÁG.HU

A Toyota nem tervezi eladni f1-es nevezését

HIRDETÉS

A Toyotának nem áll szándékában eladni jövő évi nevezését, sőt már le is mondott róla, ám megerősítette, hogy tárgyalásban áll az új csapatokkal a jövő évi versenygép terveinek átadásáról.

A Toyotának nem áll szándékában eladni jövő évi nevezését, sőt már le is mondott róla, ám megerősítette, hogy tárgyalásban áll az új csapatokkal a jövő évi versenygép terveinek átadásáról.

A japán nagyvállalat novemberben jelentette be, hogy leállítja forma-1-es programját, és az év végén elhagyja a királykategóriát, jóllehet az új Concorde Egyezmény aláírásával vállalta, hogy 2012-ig a sportágban marad.

Bár az elmúlt hetekben olyan hírek kaptak szárnyra, melyek szerint a Toyota készen áll eladni jövő évi nevezését, hogy elkerülje a szerződésszegés miatti büntetést, az Autosport megtudta, hogy a csapat nem kíván belefolyni a nevezés kiválasztási folyamatába.

“Visszajuttattuk nevezésünket az FIA-hoz, és nem szándékozunk vagy óhajtunk belefolyni vagy beleavatkozni a (nevezések) kiosztási folyamatába. Tárgyalásban állunk Bernie-vel, hogy egy olyan megoldást találjunk, ami mindenkinek megfelelő” – idézte a magát megnevezni nem kívánó forrást az Autosport.

Ez pedig azt is jelenti, hogy a Sauber istálló előtt megnyílt az út, és Peter Sauber, aki a múlt héten vásárolta vissza csapatát az év végén kivonuló BMW-től, ott lehet majd a rajtrácson 2010-ben, jóllehet a hivatalosa bejelentésre még várni kell.

A forrás azt is megerősítette, hogy a kölni bázisú alakulat vezetése tárgyalásban áll az új csapatokkal a jövő évi versenygép terveinek, illetve bizonyos berendezések eladásáról, de egyelőre még nem senkivel sem sikerült megegyezniük.

“Névleges összegért felajánlottuk a 2010-es versenyautónk szellemi tulajdonait az új belépőknek, de egyikük sem fogadta el. Kaptunk megkeresést a Stefan GP-től, de egyelőre még nem tiszta, hogy kapnak-e indulási jogot, avagy sem.”

Érdekes megjegyezni, hogy a Toyota a “csomag” részeként Kamui Kobayashi szolgálatait is felajánlotta, aki remekül teljesített a szezon utolsó két versenyén, mikor a sérült Timo Glock-ot helyettesítette.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!