A Toyota valószínűleg nem tartja meg Trullit - F1VILÁG.HU

A Toyota valószínűleg nem tartja meg Trullit

HIRDETÉS

A Toyota csapatfőnöke, John Howett elárulta, hogy a japánok vélhetően nem fogják meghosszabbítani Jarno Trulli év végén lejáró szerződését, miután a kezdeti tárgyalások nem hoztak sikert, és a felek még nagyon távol állnak egymástól.

A Toyota csapatfőnöke, John Howett elárulta, hogy a japánok vélhetően nem fogják meghosszabbítani Jarno Trulli év végén lejáró szerződését, miután a kezdeti tárgyalások nem hoztak sikert, és a felek még nagyon távol állnak egymástól.

Bár korábban az a hír járta, hogy az olasz pilóta jó úton halad afelé, hogy szerződést hosszabbítson a kölni bázisú alakulattal, most minden jel arra utal, hogy a Toyota egy új felállással kezdi meg a következő szezont a Forma-1-ben.

“Tárgyalásban állunk Trullival, de még nem sikerült megegyeznünk, és egyre nagyobb esély van arra, hogy nem is fogunk tudni” – mondta Howett a Reuters-nek.

“Jelenleg nagyon távol állunk egymástól. Azt kell mondanom, igen nagy az esélye annak, hogy nem is fogjuk meghosszabbítani a szerződését.”

A Toyotának egyelőre még nincs szerződtetett versenyzője a jövő évre, mindössze opciója van Timo Glockra, ám ez ügyben sem tett még lépéseket, és egészen addig nem is fog, amíg meg nem kezdődnek a mozgolódások a versenyzői piacon.

“Úgy tűnik, hogy a versenyzői piac igen jelentősen megnyílik” – mondta Howett. “Arra várunk, hogy megtudjuk, igazak-e az Alonso átigazolásáról szóló hírek, és ez milyen kihatással lesz a jelenlegi felállásra, illetve mi lesz a helyzet a BMW pilótáival.”

Trulli a szombati időmérő után elmondta, hogy a pénz soha nem volt téma a tárgyalásokon, sőt ő is szívesen kivenné a részét a költségcsökkentésből.

“A pénz soha nem volt téma” – mondta. “Számos dologban megértem a csapat helyzetét, és azt is tudom, hogy komoly megszorításokra van szükség. Azt gondolom, a pilótáknak is ki kell venniük a részüket ebből, és én nagyon szívesen kiveszem, ha arról van szó…”

“Megértem, hogy meg kell menteni a csapatot, és a dolgozók munkahelyét. Szóval a büdzsé, az én büdzsém lecsökkentése nem probléma. Meg kell értenem, hogy a csapat mit akar.”

A bizonytalan helyzet ellenére, az olasz versenyző bízik abban, hogy lesz helye a jövő évre, habár tisztában van azzal, hogy semmi nem biztos, és ez különösen igaz a jelenlegi gazdasági helyzetben.

Hirdetés

“Ha visszatekintünk az elmúlt néhány évre, akkor az egy kész katasztrófa. A Honda kiszállt, a BMW kiszáll, és nyilván nem ők lesznek az egyedüliek, akik a távozás mellett döntenek” – folytatta Trulli, aki azt is elárulta, hogy más csapatokkal is felvette már a kapcsolatot.

“Jelenleg semmi nem biztos, rengeteg az ismeretlen tényező. Szerintem egy kicsit még várni kell arra, hogy megtudjuk, miként alakulnak a dolgok. Egyes csapatokkal már megkezdtem a tárgyalásokat, másokkal még várok. Azonban először is azt kell megtudni, hogy a Toyota és mi, mit akarunk, aztán majd meglátjuk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!