A túl drága jegyek miatt aggódnak a csapatok - F1VILÁG.HU

A túl drága jegyek miatt aggódnak a csapatok

HIRDETÉS

Túlságosan drágának tartják a Forma-1-es belépőjegyeket a királykategória csapatai – a mezőny tagjai ki is fejezték aggodalmukat Bernie Ecclestone-nak.


Túlságosan drágának tartják a Forma-1-es belépőjegyeket a királykategória csapatai – a mezőny tagjai ki is fejezték aggodalmukat Bernie Ecclestone-nak.

A csapatok vezetői, valamint a kereskedelmi jogok birtokosai nemrég arról elmélkedtek, mi az oka annak, hogy egyre csökken az érdeklődés a Forma-1-es versenyek iránt – a meetingen felmerült az is, a túl drága jegyek feltehetően közrejátszanak abban, hogy egyre kevesebben látogatnak ki a futamokra.

A promóterek mindazonáltal tartják magukat ahhoz, nem tudják olcsóbban adni a belépőket, túl nagy jogdíjat kell ugyanis kifizetniük Bernie Ecclestone-nak a versenyrendezésért.

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója tisztában van ezzel a problémával, éppen ezért kérte ki a 83 esztendős üzletember véleményét.

„Volt merszünk megvitatni a jegyárakat, megbeszéltük a hatásukat és a fontosságukat az olyan tradicionális helyszínek, mint Spa, Monza, vagy Hockenheim esetében” – mondta Wolff.

„Az ilyen versenyek nem kerülhetnek ki a versenynaptárból. Ez egy globális sport. Muszáj külföldre mennünk, meg kell hódítanunk új területeket, de szerintem elég nyilvánvaló, mit kell tenni ahhoz, hogy újra tömve legyenek a lelátók az olyan tradicionális pályákon, mint amilyen Monza vagy Hockenheim.”

Ron Dennis, a McLaren Csoport ügyvezetője szerint oka van annak, hogy egyes helyszíneken kevés embert érdekel a Forma-1.

„Hogy lehet az, hogy Silverstone-ban és Ausztriában tömve vannak a lelátók, aztán elmegyünk Németországba, ahol félig sem tudják megtölteni őket?” – tette fel a kérdést a szakember.

„Ennek oka kell, hogy legyen! Találgathatunk róla, de az nem túl hasznos. Meg kell értenünk, hogy miért vannak így a dolgok.”

Hirdetés

„A jegyárak miatt van így? A nemzeti hősök miatt? Bármi is legyen a gond, foglalkoznunk kell vele.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!